BEYAĞAÇ

BEYAĞAÇ SİZİ BEKLİYOR, KAŞIĞINI AL DA GEL!

BEYAĞAÇ SİZİ BEKLİYOR, KAŞIĞINI AL DA GEL!

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde kültür ve tarhana festivali düzenleniyor. Festival 19-20 Mart tarihleri arasında yapılacak… Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, tüm Denizlilileri festivale beklediklerini belirterek “Beyağaç sizi bekliyor… Kaşığını al gel! tarhana bizden” dedi. 

Bu yıl ilki yapılacak olan; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi’nin destek verdiği “Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali” 19 - 20 Mart 2022 Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek. Kültür - Sanat, yöresel ürünler ve çeşitli atölye çalışmaları ile dolu dolu geçecek olan festivalimiz için tüm hazırlıklar tamamlandı.19 Mart 2022 Cumartesi günü saat 10.00’da Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival etkinlikleri; yürüyüş sonrası çarşı meydanındaki açılış konuşmaları ile resmi olarak başlamış olacak. Sonrasında Beyağaç Belediyesi Mehmet Yüksel Salonu’nda “Beyağaç’ın Renkleri” konulu Fotoğraf Sergisi açılacak. Açılış sonrası Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyelerinin ve Halk Bilimcilerinin katılacağı Halk Kültürü, Gastronomi ve Tarhana konulu sunum ve söyleşiler gerçekleştirilecek.



Festival alanında gerçekleşecek olan tarhana yapımı atölyeleri, tarhana ikramı,  farklı kurum-kuruluşlar ile mahallelerin standlarının gezilmesi, Denizli’nin diğer ilçelerinden gelip stand açan kadın emeği kooperatiflerinin standlarının gezilmesi ve festival alanında Sipsi yapımı atölyeleri izlenebilecek. Öğleden sonra Yöresel Yemek ve Yöresel Tatlı Yarışmaları gerçekleştirilecek. Akabinde Katran Ocağı, Eşenler, Bövet ve Sarp Deresi Göletleri, Akçay Vadisi ile Yumaklı, Karagöl ve Topuklu Yaylalarına doğa gezileri yapılacak, günün sonunda Ses Sanatçısı Tolga Yaşar katılımcılara ve Beyağaçlılara konser verecek. 20 Mart 2022 Pazar günü saat 10.00’da fidan dikimi etkinliği ile başlayacak olan etkinlikler hız kesmeden devam edecek. Sergi ve standlar açık olacak, atölye çalışmaları ve yöresel ürünlerin satışı devam edecek.



Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, “Beyağaç Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” önderliğinde ilimiz genelinde bulunan kadın emeği ve üretim kooperatiflerini, bu alanda faaliyet gösteren başta kadın dernekleri, vakıf ve diğer sivil toplum kuruluşlarını festivalimize bekliyoruz.  Bunun yanında doğa ve çevre ile ilgili faaliyette bulunan kurum, kuruluş ve teşekküller ile turizm alanında faaliyet gösteren tüm kişi kurum ve kuruluşları da festival vesilesi ile Beyağaç’a bekliyoruz” dedi. Başkan Akçay “Festivale katılmak isteyenlere; Beyağaç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Alt Kat 51. Ve 52. Peronlardan, 19 Mart 2022 Cumartesi günü saat 09.00’dan itibaren 30.-TL. ücret karşılığında indirimli olarak taşıyacak. Doğa, tarih ve kültür ile hemhâl olan turizmin farklı dalları ile ilgilenen herkesi festivalimize bekliyor; Kaşığını al gel! Tarhana bizden diyoruz! Beyağaç sizi bekliyor” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon