EKONOMİ

BAŞKAYA, BAŞARI HİKAYESİNİ İSTEK OKULU ÖĞRENCİLERİNE ANLATTI

BAŞKAYA, BAŞARI HİKAYESİNİ İSTEK OKULU ÖĞRENCİLERİNE ANLATTI
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya, İstek Denizli Ortaokulu Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri’nde 8. Sınıf öğrencileri ile online buluştu… 

İstek Denizli Ortaokulu Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri’nde 8. Sınıf öğrencileri ile online buluşan DETGİS Başkanı Mukaddes Başkaya, öğrencilerle başarılarla geçen kariyerini anlatırken, girişimcilikle ilgili deneyimlerini de paylaştı. Mukaddes Başkaya yaşamı, mesleğe nasıl başladığı ve bugünlere nasıl geldiği, yarattığı Shikka Markası, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği çalışmalarını anlattığı sunumunun sonunda öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı olduğunu, aynı zamanda Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptığını söyleyen Mukaddes Başkaya; Gardenya Tekstil’in de kurucusu olduğunu kaydetti. Farklı dernek ve federasyonlarda görevleri olduğunu da söyleyen Başkan Başkaya, öğrenim hayatını anlattı.

Başkan Başkaya,  Denizli Anadolu Lisesi’nde okuduğunu, hep mimar olmak istediğini, ancak babasını kaybetmesinden dolayı üniversite sınavının kötü geçtiğini ve hiç istemediği bir bölüm olan peyzaj mimarlığını kazandığını söyledi. Okulda İngilizcesini geliştirdiğini ve bu sayede peyzaj mimarlığı yerine bir tekstil firmasının pazarlama bölümünde işe başladığını söyleyen Mukaddes Başkaya  “Başka bir firmada pazarlama müdürlüğü yaptıktan sonra kendi firmamı kurmaya karar verdim. Bu da büyük bir cesaretti. Bir masa ve bilgisayarla işe başladım. Ardından Gardenya Tekstil’i kurduk. Neden Gardenya ismi? Ben 4 yıl okudum Peyzaj Mimarı oldum. O yüzden her dilde anlaşılsın diye çiçek ismi koydum” dedi.

Başkan Başkaya Shikka markasının nasıl doğduğunu da anlatarak “Dünya raflarında kendi markamla var olmam lazım dedim. Uzun araştırmalar sonucunda bir plaj giyim markası yarattık. 6 ay isim düşündük. Bir markanın doğuşu bir bebeğin doğumu kadar zor. Emek isteyen bir yolculuk. Markamızın ismi Shikka oldu. Shikka Hint dilinde kendini ifade etme anlamına geliyor. Güzel bir ekibimiz yoksa bu marka hikayesini başarma şansınız yok. Biz güzel bir ekiple yolumuza devam ediyoruz. Marka yolculuğuna tasarımla başlıyorsunuz. Tasarım çok önemli. Pazarlama ve satışta önemli. Pazarlayamazsanız; satamazsınız anlamı yok. Fuarlara katılıyorsunuz, defileler yapıyorsunuz. Satış için toplantılar ve seyahatler yapıyorsunuz. Bunların hepsi bir bütün” diye konuştu.

Başkaya program sonunda yaptığı açıklamada “İstek Okulları 8.sınıf öğrencilerine kariyer ve girişimcilik konusunda deneyimlerimi anlattım. Bu kadar geniş düşünebilen, sorgulayan, araştıran yeni nesil bu karamsar pandemi günlerimizde bana o kadar iyi geldi ve ümit verdi ki. Tüm Okul yönetimine ve sevgili öğretmenlerimize bu buluşma için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon