YAŞAM-GÜNCEL

BAŞKARCI ORMAN YANGINI 4. GÜNÜNDE

BAŞKARCI ORMAN YANGINI 4. GÜNÜNDE
Merkezefendi ve Babadağ ilçeleri sınırlarında yer alan Karcı Dağı’nda 24 Ekim’de başlayan orman yangını dördüncü gününde.

Karcı Dağı'nın zirve bölgelerinde başlayan yangın, zemin örtüsünden hızla yayılarak geniş bir alanı etkisi altına aldı. Orman yangını bölgedeki sarp ve engebeli arazide ilerlediğinden, ekipler yangına müdahale etmek için yaya olarak ulaşmak zorunda kalıyor. Gece saatlerinde hava müdahalesi güvenlik nedeniyle durdurulurken, gün içerisinde 6 helikopter bölgeye su taşıyarak yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Çevreye hızla yayılan alevlere karşı gündüzleri havadan, geceleri ise karadan müdahale devam ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye teşkilatı, sosyal medyada yaptığı açıklamada yangınla ilgili ayrıntıları paylaştı. Paylaşımda, "Merkezefendi ilçesi Başkarcı Dağı zirve bölgesinde başlayan orman yangınına müdahaleler, Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi tarafından tüm hızıyla sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, yangına ilk gün 2 helikopter ve 2 uçakla, ikinci gün ise 4 helikopterle müdahale edildiği ve tankerlerle su takviyesinin sağlandığı belirtildi.

Karcı Dağı’nda çıkan orman yangınına 6 helikopter, 17 arazöz, 5 iş makinesi ve 12 ilk müdahale aracı dahil toplam 524 kişilik bir ekip müdahale ediyor. Sahada çalışan bu ekibin içerisinde, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma, itfaiye ve gönüllü personel yer alıyor. Yangın söndürme çabalarına gönüllülerden oluşan ekipler de destek veriyor. Bu gönüllü ekiplerde birçok kamu kurumundan personel ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler bulunuyor.

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, AFAD ve UMKE ekipleri yangın bölgesinin koordinasyonunu sağlarken, gönüllüler sahaya yiyecek, içecek ve temel ihtiyaç maddelerini ulaştırarak çalışan ekipleri destekliyor. Ayrıca, bölgeye gelen gönüllülere Denizli Merkezefendi Belediyesi sırt çantası, su ve diğer gerekli malzemeleri sağlıyor.

Yangının bulunduğu bölgeye ulaşımın zorlu olması nedeniyle yangın söndürme araçları yangına doğrudan müdahalede zorlanırken, gönüllü vatandaşlar akşam saatlerinde sahaya giderek yangınla mücadeleye katılıyor. Çevre köylerden gelen gönüllü vatandaşlar, ulaşım güzergahlarında görevlilere yardımcı olurken, bölgeyi bilen köylüler de gönüllüleri ve ekiplere yönlendirme desteği sağlıyor.

Yangının kontrol altına alınması için sürdürülen çalışmalara ek olarak Denizli Valiliği ve diğer yerel idareler koordinasyon desteği sağlıyor. Denizli Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi yangın bölgesine ekipman, yiyecek ve içecek gibi malzemeleri ulaştırarak ekipleri destekliyor. Ayrıca Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve AFAD gibi kurumlar da yangın söndürme çalışmalarında aktif rol alıyor.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon