SAĞLIK

BAŞIMIZ NEDEN AĞRIR?

BAŞIMIZ NEDEN AĞRIR?
Denizli Metropol’de 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan oldu. Erdoğan, toplumun her kesimini ilgilendiren ve mutlaka hayatının bir döneminde karşılaştığı önemli bir sorunla ilgili konuştu. Başımız neden ağrır? İşte cevabı…

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de her hafta Salı günleri yayınlanan ve tıp ile sağlık alanındaki son gelişmeler ve önemli konuların konuşulduğu 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan oldu. Erdoğan, Ümit Yakuphanoğullarından’ın sunduğu programda baş ağrısı ve tedavisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, baş ağrısının bir hastalık olabileceği gibi farklı bir hastalığın da habercisi olabileceğini belirterek “Baş ağrısını iyi değerlendirmek lazım. Baş ağrısı bazı şeylerin yolunda gitmediğinin göstergesi. Bize sinyal veriyor. Tehlikeyi fark ediyor. Algılıyor. Baş ağrısının kendisi de bir hastalık olabilir. Bize çok sık başvuran oluyor. Bazı durumları iyi tetkik etmek gerekiyor.  Ağrının kaynağına gitmek gerekiyor. Ancak bunun için herkese de tetkik yapmak, masrafa sokmak gerekmiyor. Başı ağrımayan insanları toplumda gerçekten şanslı insanlardan sayabiliriz. Baş ağrılarını ikiye ayırabiliriz. Birincil ağrılar migren tarzı hastalıklar. İkincil baş ağrıları ise bir sebep var ve bu hastalığa neden oluyor. Sinüzitten beyin kanamasına kadar örneklendirebiliriz” diye konuştu.

ÖZEL DENİZLİ CERRAHİ HASTANESİ NÖROLOJİ UZMANI PROF. DR. ÇAĞDAŞ ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon