EKONOMİ

BALTALI “DENİZLİ OSB EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK”

BALTALI “DENİZLİ OSB EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK”
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Derya Baltalı, Pamukkale Üniversitesi işbirliğine gireceklerini ve yapılacak yeni okul ve tesislerle Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin bir eğitim üssü olacağını söyledi.

ÖZEL HABER
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Derya Baltalı, Denizli Metropol’de Metropol Gündemi programına katılarak, Pamukkale Üniversitesi ile girdikleri iş birliği ile Denizli OSB’de yapılacak yeni okul ve tesislerle ilgili bilgi verdi. Derya Baltalı, öncelikle Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Pamukkale Üniversitesi iş birliği ile bölgeye bir Teknopark kurulacağını belirterek “Teknopark’ın alt yapısının nasıl olacağı ve nasıl bir yol izleneceği ile ilgili görüşmelerimiz devam etti ve bir yol haritası çıkardık. Bu yol haritasına göre, öncelikle Denizli OSB’deki Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji’nin hemen yanındaki araziye Pamukkale Üniversitesi Teknik Tekstil Meslek Yüksekokulu’nun getirilmesi konusunda ön anlaşmaya vardık. Ayrıca okulun hemen arkasındaki alanda ise Teknopark’ın kurularak bir an önce çalışmalara başlanması ile ilgili de ön görüşme yaptık ve uygun gördük” dedi.



Baltalı “Bu ada içinde hem Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji, hem Pamukkale Üniversitesi Teknik Tekstil Meslek Yüksekokulu, hem de Denizli Ticaret Odası Teknik Tekstil Merkezi olacak. Bu bütünleşmiş kompleks Denizli Organize Sanayi Bölgesi, kurulan ve kurulması düşünülen diğer Organize Sanayi Bölgeleri için teknik eleman yetiştirme anlamında çok yararlı olacaktır. Belki de bunların sonunda Pamukkale Üniversitesi ile işbirliği yapılarak, bir teknik üniversitenin Denizli Organize Sanayi Bölgesi içinde veya yakınlarında kurulması çok uygun olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

DENİZLİ OSB BAŞKAN VEKİLİ DERYA BALTALI’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon