EKONOMİ

BAKANLIK UYARDI: 27 EYLÜL'DE ZORUNLU HALE GELECEK

BAKANLIK UYARDI: 27 EYLÜL'DE ZORUNLU HALE GELECEK
Ticaret Bakanlığı, 27 Eylül'de zorunlu hale gelecek olan sistem için uyardı.  

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarında kullanılacak Güvenli Ödeme Sistemi'nin 27 Eylül'den itibaren zorunlu hale geleceğini duyurdu. Bakanlık, bu tarihten itibaren noterde işlem yapmadan önce, satıcıların anlaşmalı banka ya da elektronik para kuruluşlarının internet veya mobil siteleri üzerinden sisteme giriş yaparak hem kendilerine, hem alıcıya hem de araç bilgilerine dair kayıtları tamamlaması gerektiğini bildirdi.

Bakanlık açıklamasında, Türkiye Noterler Birliği ile birlikte kurulan bu sistemin, ikinci el motorlu taşıt satışlarında nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerin yerine kullanılacağını vurguladı. Bu tarihten sonra araç bedelinin Güvenli Ödeme Sistemi'ndeki hesap numarasına transfer edilmeden noterlerde devir işlemi yapılmayacak.

Bakanlık açıklamasında, olası mağduriyetlerin ve noterliklerdeki yoğunluğun önüne geçmek için şu bilgilere yer verildi: "Notere gitmeden önce, satıcının anlaşmalı banka, elektronik para veya ödeme kuruluşunun internet ya da mobil sitesindeki 'Güvenli Ödeme Sistemi' menüsü üzerinden sisteme giriş yaparak, kendisine, alıcıya ve taşıta ilişkin bilgileri kaydetmesi gerekiyor. Alıcı ise, kendisine SMS veya e-posta ile gönderilen referans numarasını kullanarak sisteme giriş yapmalı ve satıcı tarafından girilen bilgileri onaylamalı. Bu aşamadan sonra taşıt bedelini, sistemde kayıtlı olan hesap numarasına transfer ederek işlem tamamlanmalıdır."
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon