EKONOMİ

BAKAN KACIR’DAN OSB’LERLE İLGİLİ AÇIKLAMA: İZİN VERMEYECEĞİZ

BAKAN KACIR’DAN OSB’LERLE İLGİLİ AÇIKLAMA: İZİN VERMEYECEĞİZ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye'deki tüm OSB'lerde henüz tahsis edilmemiş tüm sanayi alanı envanterinin her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin erişimine çevrim içi ortamda açılmasını sağlayacağız ve böylelikle önümüzdeki dönemde Türkiye'nin tüm OSB'lerinde sanayi yatırımlarının hızlanmasına vesile olacağız. OSB'lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralamaya izin vermeyeceğiz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında Ekonomik Organizasyon Kurulu üyesi bakanlarla birlikte orta vadeli programın güncellenmiş 2025-2027 planını kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak “Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği'nde bir değişiklik yayımladık. Aslında reform niteliğinde değişiklikleri kamuoyuyla paylaşmış olduk. Hedefimiz önümüzdeki dönemde sanayi alanlarının yatırımcılara tahsisini hızlandıracak, organize sanayi bölgelerinin ön tahsis yoluyla kaynak geliştirmelerini sağlayacak düzenlemeler yaptık. Böylelikle kamulaştırma ve altyapı inşaat süreçlerini daha hızlı bir şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz. Özellikle bütün Türkiye'deki tüm OSB'lerde henüz tahsis edilmemiş tüm sanayi alanı envanterinin her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin erişimine çevrim içi ortamda açılmasını sağlayacağız ve böylelikle önümüzdeki dönemde Türkiye'nin tüm OSB'lerinde sanayi yatırımlarının hızlanmasına vesile olacağız” diye konuştu.


Bakan Kacır, "Yine OSB'lerdeki tahsis koşullarını şeffaflık anlayışı içinde tüm yatırımcılara OSB yönetimlerimizin duyurmasını icbar ediyoruz. OSB'lerde çalışanlar için lojman bölgeleri oluşturulmasının bugünkü yönetmenlik değişikliğiyle birlikte önünü açmış olduk. Yine organize ve sanayi bölgelerinin kuruluş ve genişleme süreçlerinde stratejik yatırımlar için rezerv alanları oluşturmasını da yönetmenlik değişikliği kapsamında öngörüyoruz. OSB'lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralama işlemleri konusunda çok daha sıkı tedbirler alacağız ve bunlara asla izin vermeyeceğiz. Tahsis edilen alanlarda yatırımların gerçekleşmesi için tanımlanmış sürelere uyum konusunda da ilave tedbirleri yönetmenlik değişikliğiyle birlikte almış olduk. İnşallah önümüzdeki dönemde hem organize sanayi bölgelerimiz ki sayısı 360'a erişti- hem endüstri bölgelerimiz ki bugün Türkiye'de 45 endüstri bölgemiz var. Türkiye'nin üretim gücünün lokomotifi olmayı sürdürecek” diye konuştu.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon