EKONOMİ

BAHARAT SEKTÖRÜNDE DE RESESYON YAŞANIYOR MU?

BAHARAT SEKTÖRÜNDE DE RESESYON YAŞANIYOR MU?
Pandemi, Rusya – Ukrayna Savaşı ve akabinde yaşanan enerji krizi, tüm dünyada etkili olan enflasyonla birlikte oluşan resesyon, baharat sektöründe de kendini gösterdi mi? Sektör temsilcilerinden Altuntaş Baharat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altuntaş Metropol TV’ye özel değerlendirmelerde bulundu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Baharat sektöründe faaliyet yürüten Altuntaş Baharat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altuntaş, sektörün son durumunu değerlendirirken, Pandemi, Rusya – Ukrayna Savaşı ve akabindeki enerji krizi ve tüm dünyada yaşanan enflasyonla birlikte yaşanan resesyon, baharat sektöründe yaşanıyor mu? sorusunu yanıtladı.

MEHMET ALTUNTAŞ'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Altuntaş “Baharat sektörü daha az hacimlerde ticareti olan ve tali olan bir grupta. Hem ülkemiz ve hem şehrimiz hammaddeye ulaşmakta coğrafi olarak avantajlara sahip. Son dönemlerde baharat sektöründe uluslararası normlar daha da sıkılaşmaya başladı. Mevzuata uygun olmayan hammaddelerin alım satımında zorluklar yaşanacak. Bu durum hammadde ve satış piyasasında durgun bir döneme işaret ediyor. Her zaman bizim ürün aldığımız hammadde tedarikçilerimize bildirdiğimiz bir mesaj var. Kalitesine tam hakim oldukları, tarladan sofraya garantili verilebilecek hiçbir gıda ürünü ile ilgili dünyada pazarıyla ilgili bir sıkıntı yaşanmaz. Aksinde sıkıntılar yaşanıyor ve yaşanacak. Küresel ticaret hacmindeki durgunluktan ve artan enerji fiyatları ile birlikte talepte zayıflama görüyoruz. Kalitesi iyi olmayan ürünlerin alım ve satımında zorluklar olacak” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon