EKONOMİ

AVRUPA VE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FABRİKASINI KURUYORLAR

AVRUPA VE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FABRİKASINI KURUYORLAR
Seval Kablo Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Turgut, Denizli Metropol ekranında şirketin gelecek planlarını canlı yayında anlattı.

ÖZEL HABER
Seval Kablo Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Turgut, DESİAD’ın katkılarıyla Denizli Metropol işbirliğinde Metropol ekranında yayınlanan Anadolu’nun ilk 500’ünde 23 Denizlili var programına katıldı ve şirketin gelecek planlarını anlattı.



Seval Kablo Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Turgut “Seval Kablo 1980 yılında 300 metrekarelik bir tesiste 15 kişilik bir kadroyla enerji kabloları üretimine başladı. Bugün 70 bin metrekarelik bir tesiste 600 kişilik bir kadroyla çalışıyoruz. Seval Kablo yüzde 80 ihracat yüzde 20 iç piyasa çalışmaktadır. Ürün yelpazesi anlamında alçak gerilim, orta gerilim ve tesisat kabloları olmak üzere üç kategoriye ayrılmaktadır. Seval Kablo mevcut ihracat pazarını arttırmak için yeni yatırımlar yapmaktadır. Buharkent OSB’de yeni bir tesis yapıyoruz. Tamamlandığında Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın en büyük kapalı tesisi konumunda bulunacak olan fabrikamız, Aydın Buharkent’te kapalı alanı 150 dönüm olmak üzere, toplam 300 dönüm arazi üzerine kurulacak. Mevcut fabrikalarımız, Denizli’de toplamda 100 dönüm alan içerisinde ancak farklı fabrika olarak konumlanmış durumda. Etrafımız fabrikalarda dolu olduğundan istesek de yatırıma uygun değil. Aydın’da kurulacak fabrikamız ise, gerek kontrolün daha kolay sağlanacak olması gerekse lüzum gördüğümüzde arazi sorunu yaşanmadan ek bina yapabilme gibi avantajlar yaratacak olması dolayısıyla, yarının yatırımı olacak. Bu kararı geleceği planlayarak aldığımızı söyleyebilirim. Planlarımız arasında 2022 yılında mevcut kapasitemizi yüzde 50 arttırmak, ihracatımızı ve pazar payımızı büyütmek var” ifadelerini kullandı.   



YEDİ YIL ÜST ÜSTE İHRACAT ŞAMPİYONLUĞU
Firmanın üst üste 7 yıl sektöründe ihracat birinciliğini kimselere kaptırmadığına dikkat çeken Ersin Turgut “Seval Kablo iç pazarda, ihracat oranlarındaki başarısı sebebiyle, geçmişte ülkemizde yaşanan düşüşlerden hiç etkilenmedi. Bugün itibariyle üretimimizin % 10-15’lik kısmı iç piyasa satışı iken, ihracatımız % 80- 85 bandında seyrediyor. Bu oranlar bize kablo sektöründe İhracat 1.’liğini ilk kez 2014’te getirdi. Takip eden yıllar boyunca, 2019 da dahil olmak üzere 7 yıl boyunca üst üste, Seval Kablo Türkiye İhracat Şampiyonu oldu” dedi.



10 ULUSLARARASI BELGEYE SAHİP TEK KABLO FİRMASI  
Turgut, kaliteye büyük önem verdiklerini belirterek “Seval Kablo; 10 uluslararası belgeye sahip Türkiye’de üretim yapan tek kablo fabrikasıdır. BASEC, TSE, TÜV, VDE, NF, KEMA, HAR, SII, GOST, SASO kalite belgelerine aynı anda sahip olan tek Türk kablo üreticisiyiz. Seval Kablo test çözümleri için 2018 yılında TÜRKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025:2017 kapsamında akreditasyon belgesini de almıştır. Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR) deneylerinin tümü akredite kapsamındadır” ifadelerini kullandı.



SEVAL KABLO YÖNETİM KURULU ÜYESİ ERSİN TURGUT’UN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon