EKONOMİ

ASLITEKS’TEN ANLAMLI, DUYARLI, ÖNEMLİ ETKİNLİK

ASLITEKS’TEN ANLAMLI, DUYARLI, ÖNEMLİ ETKİNLİK
ASLITEKS’in geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği sürdürülebilirlik markası R.E.S.P.E.C.T kapsamındaki projelerden biri olan “Eşit Yarınlar İçin Değişim” PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde PAÜ TEKNOKENT, PAÜ KASUAM, akademisyenler, öğrenciler ve ASLITEKS çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

ASLITEKS’in geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği sürdürülebilirlik markası R.E.S.P.E.C.T kapsamında hayata geçirilen birçok ekoloji projesine bu yıl eşitlik alanında projeler eklenecek.“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu projeler kapsamında ASLITEKS, PAÜ KASUAM (Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi) Müdürü Doç. Dr. Zeynep Meral Tanrıöğen’in danışmanlığında 2022 ocak ayından itibaren altı ayda tamamlanması planlanan PAÜ TEKNOKENT Üniversite Sanayi İş Birliği gerçekleştirerek iş yerinde cinsiyet fark etmeksizin herkesin haklarına eşit ulaşımını sağlayacak ve özellikle kadın çalışanları destekleyecek “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı ve Kadın Dostu Kurum Dönüşümü Projesi”nin imzacısı oldu.



Proje kapsamında ASLITEKS toplumsal cinsiyet, kadına yönelik şiddet, taciz, mobbing konularında tüm üst yönetim, yönetici, beyaz ve mavi yaka kurum çalışanlarının eğitim almalarını sağlamanın yanında kadının statüsünün güçlendirilmesi ve cinsiyetçi kalıp yargıların yıkılması için bir dizi sosyal etki projelerini de yürürlüğe koydu. Bu doğrultudaki projelerinden ilki olan “Eşit Yarınlar İçin Değişim” PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde öncesinde açılış kokteyli sonrasında salonda PAÜ TEKNOKENT, PAÜ KASUAM, akademisyenler, öğrenciler ve ASLITEKS çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.



Açılış konuşmasında söz alan Doç. Dr. Zeynep Meral Tanrıöğen, ASLITEKS’in R.E.S.P.E.C.T projesiyle sürdürülebilir ve eşit yarınlara inanan herkesi “Eşit Yarınlar İçin Değişim” sloganıyla birlikte hareket etmeye davet ettiğini vurgulayarak dünyada kadın istihdamını büyük ölçüde engelleyen faktörün zihinlerdeki yanlış düşünüş biçimlerinden kaynaklanan toplumsal kalıp yargıları olduğunu ve ivedilikle değiştirilmesi gerektiğini belirterek  ASLITEKS’in değişime kendi bünyesindeki çalışanlardan başladığını, değişimin öncülü olarak çalışanlarına Üniversite Sanayi İş Birliği Projesi kapsamında Yaratıcı Düşünme ve Konuşma eğitimleri düzenlendiğini, eşit yarınlar için bakış açılarını değiştiren çalışanlara sahnede geliştirdikleri düşüncelerini kitlelerle paylaşma imkanı sunulduğunu ifade etti.



ASLITEKS çalışanlarının sunumlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte sahneye çıkan isimler arasında dikkati en çok çeken ASLITEKS’in herhangi bir deneyim aramadan işe aldığı Örgü Operatörü Derya Yılmaz Semerci oldu. Semerci; 22 yıl ara verdikten sonra ASLITEKS’te işe başladığını, bu kadar aradan sonra işe başlamasının nedeninin ise 4 kızına örnek olmak, onlara ilham vermek ve hayatlarının hangi döneminde olursa olsun çalışmaya onları teşvik etmek olduğunu söylediği konuşmasında kadına yönelik şiddetin makyajla kapanamayacağını, beşiği sallayanın dünyayı sallayacağının unutulmaması gerektiğini, doğadaki canlıların eşlerine olan saygı, sevgi ve anlayışlarını örnekler vererek anlattığı konuşmasında büyük alkış topladı.



PAÜ Rektör Vekili Necip Atar’ın da yer aldığı etkinlikte, ASLITEKS Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu, Genel Müdür Selim Kasapoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kasapoğlu konuşmacılara plaketlerini takdim etti.ASLITEKS Genel Müdürü Selim Kasapoğlu etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, İşte Eşit Kadın Projesi’ne önem verdiklerini, bunu Pamukkale Üniversitesi ile yaptıkları iş birliği ile görünür kıldıklarını, kadın çalışanların fırsatlardan eşit yararlanması için daha başka projeleri de hayata geçirmeyi planladıklarını, ayrıca tekstilde çalışanlara her yıl sahnede düşüncelerini ifade etme fırsatı vermeye devam edeceklerini bildirdi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon