EKONOMİ

ASKON EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DENİZLİ’DE YAPILDI

ASKON EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DENİZLİ’DE YAPILDI
Askon Ekonomi Değerlendirme toplantılarının 17’ncisini Denizli’de yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Askon Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Merkezefendi Belediyesi Bereketler Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı – Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Askon Genel Başkanı Orhan Aydın, TÜMSİAD Denizli Şube Başkanı Rıfat Eren ve Askon Üyeleri katıldı.



Toplantı öncesi katılımcılar Askon Üyesi firmaların fuaye alanında kurdukları stantları gezdi. Yetkililerden bilgi aldı. burada renkli görüntüler de yaşandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı – Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, simülasyon direksiyon setinde oyun içinde araç kullandı.





Ardından toplantıya geçildi. Kuranı Kerim tilaveti sonrası açılış konuşmaları gerçekleştirildi. İlk olarak kürsüye gelen Askon Denizli Şube Başkanı Uğur Küçük, Denizli’de yaptıkları çalışmaları anlattı. Küçük “Ben ve yönetim kurulum, yeniden göreve seçildik. Denizli ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. En aktif şube ödülünü aldık. Üye sayımızı kısa süre içinde 500’e çıkarmak hedefimiz. Yeni dönemimizde büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Ardından söz alan Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ise hayatını kaybeden Denizli OSB Başkanı Abdülkadir Uslu’yu anarak sözlerine başladı ve Uslu’ya rahmet diledi. Kasapoğlu “STK’lar çok önemli. İş dünyası dernekleri toplumun gelişmesi için çok çok önemli. iş dünyası olarak en önemli sorunumuz istihdam. Nitelikli personel olmak üzere çalışan bulamıyoruz. İstihdam sorununu çözmekle ilgili hepimiz çalışmalıyız” dedi.



Başkan Kasapoğlu’nun ardından konuşan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da sözlerine hayatını kaybeden Denizli OSB Başkanı Abdülkadir Uslu’yu anarak sözlerine başladı ve Uslu’ya Allah’tan rahmet diledi. Erdoğan “Askon büyük gayret ve çaba göstererek ülkeye katkı sağlıyor. Burada bugün gerçekleştirilen toplantıda bu anlamda çok önemli” dedi. Erdoğan konuşmasının kalan bölümünde DTO çalışmalarını anlatırken, özellikle üyelerini fuarlara götürerek ihracat ve üretime katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.



Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise Askon Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’nın Denizli’de gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekerek “Denizli’de, Denizlililerde büyük ihracat ve ticaret ruhu var. Bende Denizli OSB Başkanımız Abdülkadir Uslu’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Denizli sanayi ve ticaret şehri, Askon’da Denizli’de yaptığı çalışmalarla kente katkı sağlıyor“ ifadelerini kullandı.



Askon Genel Başkanı Orhan Aydın konuşmasına Denizli’nin kendileri açısından ne kadar önemli olduğunu anlatarak başladı. Aydın “Genel Kurullarımıza Denizli’den başladık. 13 bin üyemizle yapılanmamızı tamamladık. 35 ülkedeyiz. Ülkemizin ekonomisine katkı koymaya çalışıyoruz. Zirveler yapıyoruz. Samsun, Kayseri ve Konya’da üç zirve gerçekleştirdik. Denizli havlu bornozda bayrağımızı zirveye çıkarmış durumda. tüm sıkıntılara rağmen Denizli ihracatta iyi gidiyor. Genel kurulu yaptık. Uğur Küçük ve Yönetim Kurulu’na yöne dönem için başarılar diliyorum” diye konuştu.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı – Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci de hayatını kaybeden Denizli OSB Başkanı Abdülkadir Uslu’yu anarak sözlerine başladı ve Uslu’ya rahmet diledi. Zeybekci “Askon’u çok önemsiyoruz. Denizli’deki etkinliklerine de katılmaya özen gösteriyoruz. Ülke olarak bizim yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasa darmadağın olurdu. Milletimizin gayretleriyle her şeyin üstesinden geliyoruz. Parasal tedbirler sıkılaştırma sürüyor. piyasaları soğutmak için önemli bir adım atıldı. Destekliyoruz. Talep yok olmaz ertelenir. Enflasyonla mücadele üretimi arttırmakla gerçekleşir. Ekim ayıyla birlikte üretim seferberliği başlatacağız” ifadelerini kullandı.



Açılış konuşmalarının ardından Askon Ekonomi Değerlendirme toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon