EKONOMİ

ASKON DEMİR, KÜRESEL LİMİT AŞIM GÜNÜ'NE DİKKAT ÇEKTİ

ASKON DEMİR, KÜRESEL LİMİT AŞIM GÜNÜ'NE DİKKAT ÇEKTİ
ASKON Demir, Küresel Limit Aşım Günü’ne dikkat çekmek ve karbon ayak izi ile sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir adım attı.

Küresel Limit Aşım Günü, insanlığın bir yıl içerisindeki kaynak tüketiminin, dünyanın o yıl içinde bu kaynakları yenileme kapasitesini aştığı tarihi belirtiyor. 2024 yılı için bu tarih, küresel ölçekte 1 Ağustos olarak kaydedilirken, ülkemizde bu tarih 11 Haziran 2024 olarak tespit edildi.



Bu da, Türkiye olarak neredeyse yılın ilk yarısında, gelecekteki kaynaklarımızı tüketmeye başladığımızı gösteriyor. Bu önemli konuya dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, ASKON Demir, tüm ekibiyle birlikte dev bir resim çalışması yapma kararı aldı.



ASKON Demir’den yapılan açıklamada “Bu resim, fabrikamıza her girişimizde bizi karşılayacak ve tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatacak. Amacımız, tüketim alışkanlıklarımızı önce kendimizden başlayarak değiştirmek ve limit aşım gününü önümüzdeki yıllarda en azından yıl sonuna yaklaştırmak” denildi.



Açıklamanın devamında ise “Fabrikamızda yer alacak bu çalışma ile arzuladığımız davranış değişikliğine katkı sunmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için, "Think Green, Go Greener" diyerek herkesi bu önemli konuya duyarlılık göstermeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon