EKONOMİ

ASKON DEMİR’DEN DİJİTAL PLATFORM

ASKON DEMİR’DEN DİJİTAL PLATFORM
Denizli’nin sektöründeki önemli kuruluşlarından biri olan ve sürekli yenilikçi anlayışı ile dikkat çeken Askon Demir, stratejik hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Askon Demir, iç iletişim ağı için dijital bir platform kurdu. “Bir Fikrim Var” adı verilen platform için tasarım tescil başvurusu yapıldı.

2021 yılına “İşveren Markası”, Kaynağında Kalite” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği-Kadın İstihdamı” hedefleriyle başlayan Askon Demir, stratejik hedefleri doğrultusunda ihracat hacmini ve istihdamı artırmaya yönelik yatırım ve çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyüme stratejisini sürdürülebilirlik merkezinde tesis, makine ve teknoloji, alt yapı (dijital dönüşüm, ERP, sertifikasyonlar, kalite vb), sosyal fayda ve insan kaynakları odağında bütüncül anlayışla kurgulayan Askon Demir, 89 yıllık tecrübesiyle iç iletişim ağına yeni bir dijital platform daha ekledi.



DİJİTAL PLATFORMUN ADI “BİR FİKRİM VAR”
 “Bir Fikrim Var” ismini verdikleri web tabanlı bu dijital platform pandemi dönemi tedbirlerini de gözeterek klavyesiz (hijyen dostu) ve kullanıcı dostu bir ara yüzle tüm çalışanlara hitap ediyor. Tek ekrandan sunulan 3 farklı renkteki QR kodunu akıllı telefonlardan okutturan tüm çalışanlar mavi QR koduyla “Güncel Duyurular”a, yeşil QR koduyla “iyileştirme/geliştirme görüş ve öneriler” sayfasına, kırmızı QR koduyla dillendiremediği ancak iletmek istediği özel konularını Bölüm Md. ve Gn.Md.Yrd.na iletebileceği mesaj sayfasına ulaşabiliyor. Bu platform üzerinden iletilecek görüş ve öneriler, firma bünyesinde oluşturulma aşamasında olan “Sürekli Gelişim & Mükemmeliyet Merkezi”nde projelendirilecek ve hayata geçirilen projelerde fikir sahiplerini teşvik edici ödüllendirmeler yer alacak.



“KURUM KÜLTÜRÜMÜZ ASKON’LU OLMAK”
2022 yılından itibaren kendi eğitim süreçlerini Askon Akademi çatısı altında kurumsal ve sistematik bir yapıda yönetmeyi amaçlayan Askon Demir Genel Müdürü Okan Konyalıoğlu “Askon Akademi bünyesinde sunacağımız fonksiyonel ve bireysel/kurumsal gelişimi sağlayacak konularımız arasında iletişim, takımdaşlık ve iş birliği başlıklarına özel önem veriyoruz. Bu nedenle, yeni dijital platformumuz ile iç haberleşme ağımızı güçlendireceğimizi ve daha çok sorgulayan, konuşan, sorunun değil çözümün parçası olan, iş birliği ve takım ruhunu geliştiren, öğrenen organizasyon yapısında ortak aklı işleten kısaca ‘Askon’lu olmak’ dediğimiz kurum kültürüne önemli katkı sağlayacağımızı değerlendiriyorum” dedi.

TESCİL BAŞVURUSU YAPILDI
Yazılımsal tasarımı kendi bilgi sistem kısmında tamamlayan, ana ekranı ve diğer donanımları muhafaza eden kiosku yine kendi tasarım merkezinde tasarlayıp, kendi imalat hattında üreten  Askon Demir, şimdiden talep edilmeye başlayan kiosk için tasarım tescil başvurusunu da yaptı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon