POLİTİKA

ARAÇ KİRALAMA KONUSU SÜRÜYOR. BU KEZ PLAKALAR VERDİ KULLANANI AÇIKLAMADI

ARAÇ KİRALAMA KONUSU SÜRÜYOR. BU KEZ PLAKALAR VERDİ KULLANANI AÇIKLAMADI
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin araç kiralama ihalesi mecliste gündeme geldi. Kiralık araç ihalesiyle ilgili iddialara Başkan Çavuşoğlu, yanıt verdi ve daha önce 503 araç kiralayan belediyenin 456 araç kiralayacağını açıkladı. Çavuşoğlu önceki dönemde plakalarını belirledikleri üç kiralık aracın siyasi parti temsilcileri tarafından kullanıldığını, araçların navigasyon kayıtlarında bir siyasi partinin genel merkezine gittiğinin belirlendiğini iddia etti.

31 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kendisinden önceki dönemde belediye tarafından kiralanan araçların amaçları dışında siyasiler tarafından kullanıldığını açıklamıştı. Belediye bünyesinde de her müdürün altına araç verildiğini kaydeden Çavuşoğlu fazla olan araçları Çınar Meydanı’nda sergiledikten sonra araç kiralama şirketine iade etmişti. Büyükşehir belediyesinin geçtiğimiz günlerde araç kiralama ihalesi açması tartışmalara neden olmuş, Çavuşoğlu’nun araçları kent meydanında sergilediği hatırlatılmış ve şov yaptığı söylenmişti.



“ŞOV YAPMADIK”
Çavuşoğlu Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı ilk oturumunun açılışında gündem dışı bu konuya değindi. AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör’ün açıklamalarını işaret eden Çavuşoğlu, “Daha önce tasarruf tedbirleri kapsamında yaptığımız çalışmada; belediye personelleri ve bazı siyasi parti temsilcilerine tahsis edilen araçları tespit etmiştik. Daha sonra da bunları geri göndermiştik. Biz bunu yaparken amacımız şov falan değildi. Sırf bir siyasi partinin temsilcisi olması hasebiyle kaynaklarımızın, büyükşehir belediyesinin kaynaklarının kullanılıyor olmasından dolayı duymuş olduğumuz rahatsızlık gereği bu araçları tespit ettik. İhtiyacımızın olmadığını belirledik. Daha sonra bu araçlarımızı gönderdik. Dün vermiş olduğumuz karardan dolayı, bugün yerimizde değişikliğimiz yoktur. Gönderdiğimiz hiçbir aracı, yeniden kiralamıyoruz. Bir algı oyunu oynamak istersek, bunun için hep beraber birçok malzeme bulabiliriz” ifadelerini kullandı.



503 ARAÇ, 456’YA DÜŞTÜ
Daha önce büyükşehir belediyesinin kiraladığı 503 araçla işlerini yürüttüğünü savunan Çavuşoğlu kendi dönemlerinde 456 kiralık araçla hizmet verdiklerini kaydederek “Biz göreve geldiğimizde Denizli Büyükşehir Belediyesi 503 kiralık araçla çalışıyordu. Yani Denizli’de Büyükşehir’in kullandığı araçları 31 Mart gecesi, 503 kiralık iş makinesi, araç, küçük kamyonet, binek ve benzeri araçlarla çalışan bir belediyeydi. Bugün itibariyle kiralama ihalesine çıkmamamız mümkün değil. Geçmişte tespit ettiğimiz yolsuzluklardan kaynaklı zararı bu arkadaşlar ‘Biz bunların bedellerini ödüyoruz’ derse, emin olun biz bu araçların büyük çoğunluğunu geri satın alabiliriz. Maalesef hem belediyemizin içinde durumu nedeniyle hem de tasarruf tedbirleri nedeniyle kısa süre içerisinde araç almamız mümkün olmadığı için biz yeniden araç kiralama ihalesine çıkıyoruz. 3 farklı firma üzerinden 503 sayısının tahsis edilen araçları düştükten sonra bugün itibariyle 456 araç üzerinden ihaleye çıkıyoruz. Yani herkes akşam kafasını yastığa koyduğunda rahat ve huzurlu uyusunlar. Son kuruşlarına kadar bu şehrin kaynaklarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.



PLAKALARI AÇIKLADI, İSİM VERMEDİ
Belediye tarafından kiralanan bazı araçların siyasi amaçlarla kullanıldığını iddia eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu plaka vermesine rağmen aracı kullanan siyasetçilerin isimlerini paylaşmadı. Çavuşoğlu “Buradan 3 plaka söyleyeceğim. O plakaları bilenler olabilir. Biliyorlar ve bize yardımcı olurlarsa da biz de memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz. Bizim o dönemde geri gönderdiğimiz 20 AIH 195 plakalı araç, yine 20 AH 1987 plakalı araç, yine geri gönderdiğimiz 20 AIH 206 plakalı araç, birilerine tahsis edilmiş. Gelip bu araçları belediyeden alıp gidip kullanan arkadaşlar varmış. Bulundukları görev gereği şoförüyle beraber bu adamları çağırdığımda hizmet alan arkadaşlarımız olmuş. Bu salonda arkadaşlarımız var mı bilmiyorum. Varsa çıkıp söyleyebilirler; ‘Evet biz bu ait araçları kullandık. Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlardı. Biz siyasi parti temsilcisiydik ama gelip bu araçları belediyeden binip gidebilirdik’ diyorlarsa biz de bunu öğrenmekten mutlu oluruz. Bu araçların gerek sorumluları, gerekse araçları kullanan arkadaşların ifadelerini aldık. Bu anlamda özellikle bu araçları kullanan arkadaşları isim olarak da tespit ettik. Hangi şoförün hangi araçları aldığını tespit ettik. Bu arkadaşların araçların üzerinde bulunan navigasyonlarla nereden alındıklarını, nereye götürüldüklerini, bu araçla hangi siyasi partinin genel merkezine hareket edildiğini de tespit ettik.  İsimleriyle beraber bizde var. Şu an salonda bulunup da ‘Evet ben o aracı kullandım’ demek isteyen arkadaşlar varsa; onları da en azından bir dahaki meclise kadar kamuoyuna aktarması, vicdanlarını rahatlatmaları anlamında da çağrıya çıkıyorum” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon