EKONOMİ

ANADOLU 500’E GİREN 23 DENİZLİLİ’NİN GURUR GÜNÜ

ANADOLU 500’E GİREN 23 DENİZLİLİ’NİN GURUR GÜNÜ
Ekonomist Dergisi’nin gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2020 yılına ait sonuçları açıklandı. Denizlili 23 firma 500 dev arasına adını yazdırarak Denizli’nin bir kez daha gururu oldu. 23 firma için Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği, Anadolu 500 'Yereldeki Yüzümüz' sloganıyla bir plaket töreni düzenledi ve Denizli firmalarını onure etti. Tören Denizli Metropol’den canlı yayınlandı.

Ekonomist Dergisi’nin her yıl gerçekleştirdiği "Anadolu"nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının bu yılki sonuçları belli oldu. Merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki kentlerde bulunan şirketlerin 2020 yılı verileriyle hazırlanan listeye Denizli’den de firmalar girdi. Araştırmada 2020 yılını kapsayan ciro, vergi öncesi kar, ihracat, öz sermaye ve karlılık oranları baz alındı. Ekonomist Dergisi’nin 2020 değerlendirmelerine göre, Anadolu 500 listesine giren Denizlili şirketlerin sayısı 23 oldu.



Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği (DESİAD), Ekonomist Dergisi tarafından belirlenen ‘Anadolu’nun en büyük 500 şirketi’ arasına giren 23 Denizlili firma için Merkezefendi Kültür Merkezi Servergazi Salonu’nda Anadolu 500 'Yereldeki Yüzümüz' sloganıyla bir plaket töreni düzenledi. Bu yıl 8'incisi yapılan törende firmalar bir kez daha onure edildi.



Törene Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Uğur Bulut, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, GESİFED Başkanı Oktay Mersin, DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, Anadolu 500’e giren 23 Denizlili firmanın yöneticileri, iş insanları ve sanayiciler katıldı.



Etkinliği açılış konuşmasını DESİAD Başkanı İbrahim Şenel yaptı. Şenel “Anadolu 500’e giren firmalarımızı tebrik ediyorum. Çoğunluğu DESİAD üyesi. Biz bu töreni neden yapıyoruz. Firmalarımızı onure etmek istiyoruz. Denizli kamuoyu bu başarıyı bilsin istiyoruz. Sokaktaki vatandaşımız öğrensin istiyoruz. Ekonomik çalkantılardan sonra değil bu listelere girmek, ayakta kalmak bile büyük başarı. Ben bu başarılarından dolayı hepsini tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.



Tören öncesi Gazeteci, Televizyon Programcısı ve Ekonomist Cem Seymen katılımcılara ‘Yeni Ekonomi Dinamikleri ve Sürdürülebilirlik’ konusunda seminer verdi. Seymen “Dünya önemli bir darboğazdan geçiyor. Pandeminin etkilemediği sektör ve ülke yok” diyerek başladığı konuşmasında gündemin kur korumalı mevduat, Ukrayna krizi, yüksek enflasyon ve seçim olduğunu söyledi ve sürdürülebilir ekonominin önemini anlattı. Türkiye’nin enflasyonun  yüksekliği anlamında dünyada Arjantin’den sonra ikinci sırada geldiğini vurgulayan Seymen hedefin kuru dengelemek, enflasyonu düşürmek, dolarizasyonu engellemek, Merkez bankası rezervlerini arttırmak ve faizleri düşürmek olduğunu sözlerine ekledi.   



Seminerin sonunda plaket törenine geçildi. Denizli Protokolü 23 Denizlili firmaya plaketlerini vererek onları onurlandırdı. Firmaların temsilcileri tek tek sahneye çıktı ve plaketlerini protokolün elinden aldı. tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.



İŞTE PLAKETLE ONURLANDIRILAN 23 FİRMA
Erbakır
Kocaer Haddecilik
Menderes Tekstil
Seval Kablo
Kardemir Haddecilik
Sadık Grubu
Aydem Yenilenebilir Enerji
Aynes Gıda
Pamukkale Kablo
Gamateks Tekstil
Atom Kablo
Ozanteks Tekstil
Küçüker Tekstil
Kaynak İplik
Sürü Tekstil
Özgüven Kablo
Uğurlular Tekstil
Kımıl Tekstil
CMK Kablo
Erikoğlu Emaye
Mercan Kimya
Denizli Çimento
Seyran Gıda
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon