EĞİTİM

ALKIŞLAR BU ÖĞRETMENLERE… ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP OKUYORLAR

ALKIŞLAR BU ÖĞRETMENLERE… ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP OKUYORLAR
100 güne 100 kitap eTwinning proje ekibi, geçirdiğimiz bu zor günlerde çocukları yalnız bırakmıyor. Daha önce de 17 ilde kadın kapalı cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan çocuklar için çocuk kütüphanesi kuran 150 okul öncesi öğretmeni, projenin instagram hesabı üzerinden canlı yayın yaparak, yayınevlerinde izinli bir şekilde telif haklarına da saygılı olarak, çocuklara etkileşimli kitap okuyor.

Kocaeli - Gölcük İlçesi Düzağaç Anaokulu öğretmeni Merve Yağcı’nın kurucusu olduğu 100 Güne 100 Kitap projesinde 4 yıldır yer alan, Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Hasan Veli Üğür Anaokulu öğretmenlerinden Ebru Öztürk 14 Ocak 2021 tarihinde, Ahmet Çalışkan Anaokulu öğretmenlerinden Hürriyet Burhan 15 Mart 2021 tarihinde ve Berna Dalaman Anaokulu öğretmenlerinden Deniz Özer 16 Mart 2021 tarihinde proje instagram canlı yayınında çocuklara hikaye okudu ve etkinlikler yaptırdı.



Kısa sürede ilgi gören instagram hesaplarıyla 33 bini geçen izleyiciye, öğrenciye, 150 öğretmen “Evde kalın çocuklar biz size kitap okuruz “ dediler. Çocuklara kitap sevgisini aşılamak için ellerinden geleni yapan öğretmenler, kaliteli kitap seçimi için hem velilere örnek oluyor, hem de çocukların kaliteli zaman geçirmesini sağlıyor. Aynı zamanda alanında değerli akademisyenlerle ve çocuk kitabı yazarlarıyla da canlı yayınlar yaparak velileri birçok konuda bilgilendiriyor.



Özellikle tüm dünyada yaşanan COVİD-19 salgını sebebiyle yüz yüze eğitimden faydalanamayan çocuklarımızı, kaliteli içerikli kitaplarla buluşmasını sağlamak, ailelerle öğrencilerin etkili ve nitelikli zaman geçirmelerine yardımcı olmak amacıyla başlanan canlı yayınlarla 1 yıl içinde binlerce çocuğa ulaşıldı.

HER GÜN SAAT 18.00'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon