EKONOMİ

ALICI VE SATICILARA BANKA ZORUNLULUĞU

ALICI VE SATICILARA BANKA ZORUNLULUĞU
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödemelerin banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılmasını zorunlu kılan yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, mükellef olmayanlar da dahil olmak üzere tüm alıcı ve satıcılar bu kurala uymak zorunda olacak.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 7 bin liranın üzerindeki her türlü tahsilat ve ödemenin finansal kurumlar aracılığıyla yapılması gerektiği belirtildi.

Bu düzenleme, özellikle nakit işlemlerin denetimini artırmayı amaçlıyor. Yeni düzenleme ile 7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödemeler, tahsilatı yapanın hesabına yatırılmak suretiyle banka veya finansal kurumlar aracılığıyla yapılmak zorunda. Ödeme işlemi sırasında açıklamalara yer verilmesi ve dekont alınması da zorunlu hale getirildi.

Banka şubesi aracılığıyla yapılan ödemelerde de bu zorunluluk geçerli olacak.  Zorunluluğa uymayan alıcı ve satıcılara ceza kesilecek. 7 bin liranın üzerindeki ödemelerde taraflar, parayı elden teslim edip bankaya yatırmazsa, her iki tarafa da ayrı ayrı ceza uygulanacak.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon