POLİTİKA

AK PARTİLİ ÖK, ŞİRKETLERİNİN VERGİ ÖDEMEDİĞİ İDDİASI İÇİN NE DEDİ?

AK PARTİLİ ÖK, ŞİRKETLERİNİN VERGİ ÖDEMEDİĞİ İDDİASI İÇİN NE DEDİ?
Yeni vergi paketi düzenlemesinin ilk imzacısı olan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün, eşinin ve aile şirketlerinin vergi ödemediği yönündeki iddialarla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün ilk imzacısı olduğu yeni vergi düzenlemesi TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. ÖK yeni tasarıya ilişkin komisyon raporunu genel kurula sundu. Rapora ilişkin çalışmaları, tasarının getireceği yenilikleri anlattı. Tasarı ile ilgili söz alan muhalefet milletvekilleri Ök’ün kendisi, eşi ve aile şirketlerinin vergi ödemediği yönündeki iddiaları genel kurulda yanıtladı.

Söz alan Ök; “Vergi nedir? Sizin giderleriniz gelirlerinizden fazlaysa kurumlar vergisi vermeyebilirsiniz. Zarar ettiğiniz takdirde vergi vermezsiniz. Dolayısıyla şirketin finansman gideri böyle olduğu için vergi yükümlülüğü doğmamıştır. Bunun dışında tabi ki kâr eden şirketlerimiz de vardır. O kadar ayıp ki… Bakın getirmiş olduğumuz pakette çok ayıp ediyorsunuz. Gelir olsun verelim vergi yani. Gelir olduğunda tabi ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar? Öncelikle, ben bu söylemi, konuşmayı, getirmiş olduğumuz kanun teklifini tamamen manipüle etmeye yönelik olduğu için ve böyle kişisel bazlı, şahısları hedef aldıkları için de kendilerini kınıyorum. Türkiye'deki vergilerin, kurumlar vergisinin ne şartlara göre verileceği bellidir, Gelir İdaresi de oradadır. Bizim bugüne kadarki şirketlerimizden biri -mesela tam araştıramamışlar- Doğa Plastik şu an tasfiye hâlinde olan bir şirkettir, zaten zarar eden bir şirkettir. Aynı zamanda, diğer şirketin de finansman giderleri yüksek olduğundan dolayı vergi doğmamıştır ama önceki yıllarda vergisini ödemiştir. Dolayısıyla bunu böyle yaparak, kanunun üstünde, burada insanları, kişileri itibarsızlaştırmanın çok doğru olmadığını biliyorum” yanıtını verdi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon