POLİTİKA

ADNAN KESKİN’İN GÜNDEMİNDE DENİZLİ’NİN SU SORUNU VAR

ADNAN KESKİN’İN GÜNDEMİNDE DENİZLİ’NİN SU SORUNU VAR
CHP önceki dönem Denizli Milletvekili ve CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin Denizli ve çevresinde yaşanan susuzluk sorununa değindi. Keskin "Su sorunu devlette devamlılık ilkesi unutulduğu için bu hale geldi ve 2 günde çözülecek bir sorun değildir" dedi.

Önceki Dönem Denizli Milletvekili ve CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, Denizlili gazeteciler ile online bir toplantı gerçekleştirdi. Keskin, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay'ın da katıldığı toplantıda Denizli Merkez Sarayköy, Çivril, Çal ve Baklan İlçelerinde yaşanan tarımsal sulama sıkıntısı konusunda fikir ve deneyimlerini paylaştı.

Denizli’nin sulama sorunu yaşamamak adına gerek kendi kaynakları gerekse çevre illerde doğul şehir sınırlarından geçen kaynaklar bakımından zengin bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Adnan Keskin "Sorunların temelinde kaynakların azlığı değil yanlış kullanılması var. Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kendi memleketindeki seçmene hoş görünmek için kaynakları çarçur etti. Kendi seçmenine hoş görünmek istedi ama Tüm Denizli'yi büyük ve çözümü çok güç sorunlar ile baş başa bıraktı" dedi.

 

"Mevcut iktidarın sulama sorununa ve kaynakların kullanımına ilişkin ilgisiz ve bilgisiz olması sorunu bu seviyeye getirmiştir" diyerek yaşanan sorunun kuraklık değil ilgisizlikten kaynaklandığını vurgulayan Adnan Keskin "Siyasi rant peşinde koşularak yapılan tartışmalar gerçeklerin ortaya çıkmasına engel oluyor. Örneğin Kufi Çayı yaklaşık 250 kilometre mesafe boyunca uzayan hatta 240 milyon metreküp tarımsal su topluyor. Ancak çay üzerine kurulan baraj bu yıl sadece yüzde 42 doluluk oranında, tutulan su da maalesef doğru kullanılmıyor. Devletin yaptığı milyonlarca liralık su kanalları, yapılan onca yatırım atıl durumda. Vatandaşlarda yaşanan sorundan etkileniyor ve ürünleri tarlada çürüyor" dedi.

Sorunun iki günde çözülemeyecek sistematik bir sorun olduğunu söyleyen Adnan Keskin "Bu toplantıyı gerçekleri vurgulamak için düzenlemek istedim. Ülkemin gündemi çok yoğun ve onlarca gündem maddesi arasında tarımsal sulama es geçilebilir. Ancak çok kıymetli bir başlık. Bilinçli bir yol haritası çizilerek adım atılması gereken su sorunu ile ilgili hem sorunların çözülmesi için adımlar atılmalı hem de çiftçilere durumu doğru anlatarak, gerçeğe uygun ürün yetiştirilmesi için ön ayak olunmalıdır. Bu sorun öyle bir iki günde çözülemez, ilgi ve bilgi ile harmanlanmış doğru adımlar ile çözülür" dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon