EĞİTİM

800 ÖĞRENCİ DEĞERLERİYLE BULUŞTU

800 ÖĞRENCİ DEĞERLERİYLE BULUŞTU
Millî Eğitim Bakanlığı’nın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı “Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinlikleri, Denizli’de renkli görüntülere sahne oldu. Yaşar Kımıl Fen Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen şenliğe katılan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, çocukların heyecanına ortak oldu.

 

32 Okuldan 800 Öğrenci Bir Araya Geldi

Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinden toplam 32 ilkokul ve 800 öğrencinin katılım sağladığı şenlik, Ramazan ayının manevi atmosferini minik yüreklere taşıdı. Şenlik alanını Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut ve İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan ile birlikte gezen Vali Köşger, atölye çalışmalarını inceleyerek öğrencilerle yakından ilgilendi.

Vali Köşger: "Eğlenerek Öğrenmek Kişilik Gelişimine Katkı Sağlar"

Etkinlik alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, değerler eğitiminin sadece teorik bilgilerle değil, yaşayarak öğrenilmesi gerektiğine dikkat çekti. Köşger, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İyilik, güzellik, ahlak ve erdem gibi değerlerin çocuklarımız tarafından deneyimlenmesi çok kıymetli. Eğlenerek yapılan eğitim çok daha kalıcı oluyor. Bu çalışmalar, çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı, iyi birer vatandaş olarak yetişmesinde ve şahsiyetlerinin oluşmasında önemli rol oynayacaktır. Kitabi bilginin yanında erdem ve terbiyenin kazandırılması eğitimin vazgeçilmezidir."

Ramazan Sokağı’nda Geleneksel Yolculuk

Şenlik kapsamında kurulan alanlarda öğrenciler geleneksel kültürümüzle buluştu. Etkinlik programında öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

Nasreddin Hoca ile Ramazan Masalları: Öğrenciler masallarla geçmişe yolculuk yaptı.

Ramazan Sokağı Atölyeleri: El becerilerini geliştiren uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.

Müzik ve Hatıra Alanları: Ramazan şarkıları eşliğinde eğlenen çocuklar, özel hazırlanan fotoğraf alanlarında bu anlamlı günü ölümsüzleştirdi.

Vali Köşger, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm eğitim camiasına teşekkür ederek programdan ayrıldı.

Halil Berk UYAROĞLU

Halil Berk UYAROĞLU

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon