POLİTİKA

3’ÜNCÜ KUŞAK BABABALIM, DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

3’ÜNCÜ KUŞAK BABABALIM, DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın arkadaşı ve 1’inci Dönem Denizli Milletvekili olan Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın üçüncü kuşak torunu olan Şebnem Bababalım Yağcı, İyi Parti’den 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu.

1856 yılında Tavas İlçesi’nde dünyaya gelen Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım, 1’inci Dünya Savaşı’nın ardından yurdun bir bölümünün işgali üzerine önde Redd-i İlhak Cemiyetini ardından da Heyet-i Milliye Cemiyetini destekledi. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Denizli Milletvekili seçilen Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışına şahitlik eden isim oldu. Birinci Meclis’te İrşad ve Bayındırlık Komisyonları’nda görev alan Mazlum Bababalım, dönem sonunda Denizli’ye dönerek çiftçilik yapmaya başladı.

ATATÜRK’Ü DENİZLİ’DE KARŞILADI

21 Kasım 1945’te memleketi Denizli’de hayata gözlerini yuman Mazlum Bababalım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşı olarak da biliniyor. Atatürk, ‘Büyük Ege Gezisi’ kapsamında 4 Şubat 1931’de Denizli’ye geldi. Bu gezisi sırasında Atatürk; Isparta’daki 5. Kolordu’ya bağlı 51. Piyade ve 33. Topçu Alayları'nı, Orta Okul ve Köy Öğretmen Okulu’nu, Çamlık’ı, Denizli Valiliği’ni, CHP İlçe Merkezi’ni, Denizli Devlet Hastanesi’ni, Denizli Belediyesi’ni ve çarşısını ziyaret etti. Mazlum Bababalım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tren garında karşıladı ve Atatürk’le bir süre sohbet etti. Milli Mücadele yıllarında aktif rol alan ve Atatürk'e yakınlığı ile bilinen Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım, 21 Kasım 1945’te Denizli’de hayata veda etti.

3. KUŞAK BABABALIM SİYASET ARENASINDA

Denizli’den birinci dönem milletvekili seçilen ve 23 Nisan 1920’de Meclis’in açılmasına tanıklık eden Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın üçüncü kuşak torunu olan Şebnem Bababalım Yağcı, 28’nci dönemde Denizli siyasetine damga vuruyor. İyi Parti’den 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı olan Şebnem Bababalım, Tülay ve Atilla Bababalım’ın kızı. Büyük büyük dedesi Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın çizgisinde ilerleyen Şebnem Bababalım, İyi Parti’nin kuruluşundan bu yana Genel Başkan Meral Akşener’e dava arkadaşlığı yapıyor.

PARTİ İÇİNDE PEK ÇOK GÖREV ALDI

Atatürk’ün yol arkadaşı olan ve Denizli’nin önemli firmalarından biri ‘Pamukkale Turizm’in kurucusu Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın 3’üncü kuşak torunu olan Şebnem Bababalım Yağçcı, kent siyasetine damga vurmaya hazırlanıyor. Siyasi hayatına İyi Parti’de başlayan Şebnem Bababalım, Kasım 2018-Nisan 2019 tarihleri arasında Genel Merkez’de Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanlığı, Nisan-Eylül 2019’da Genel Merkez Kadın ve Sosyal Politikalar Başkanlığı’nda Çocuk Komisyonu Başkanı, Eylül 2019-30 Mart 2022 tarihleri arasında Genel Merkez Kadın Politikaları Başkanlığı’nda, Kadın Güçlendirmesinden Sorumlu Başkan olarak partide görev yaptı. Şebnem Bababalım, 2022 yılı Mart Ayı’ndan itibaren Genel Merkez Kadın Politikaları Başkanlığında, kurucusu olduğu Güneşin Kadınları, Kadın Kooperatifleri Türkiye Koordinatörlüğü görevini sürdürüyor.

27’NCİ DÖNEMDE SİİRT’TEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

15 Temmuz 1970 Denizli doğumlu olan Şebnem Bababalım, İyi Parti Lideri Meral Akşener’in isteği üzerine 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilliği seçiminde Siirt’ten milletvekili adayı oldu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi alan Şebnem Bababalım, Prof. Dr. Münci Yağcı ile evli olup, Denizhan ve Tan Yağcı isminde iki çocuk annesi.

KADIN GÜÇLÜ OLURSA, TÜRKİYE GÜÇLÜ OLUR”

Kurucusu olduğu ‘Güneşin Kadınları Kadın Kooperatiflerini’ başta Denizli’nin tüm ilçelerinde olmak üzere tüm illerde de yaygınlaştırmayı hedeflediğini ifade eden Şebnem Bababalım, “2020’den itibaren Türkiye genelinde 15 kadın kooperatifinin kurulmasına öncülük yaptım. Yüzlerce kadına istihdam sağlanmasına vesile oldum. Kendi memleketim Denizli’de de bunu yapmak istiyorum. Çünkü inanıyorum ki kadın güçlü olursa, Türkiye güçlü olur. Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın çocukları ve torunları da onun yolundan giderek, ülkelerine ve Denizli’ye hizmet etmektedir. Kurucu Meclis’te 1. Dönem Denizli Milletvekili olan Hacı Hüseyin Mazlum Babababalım’ın 3. Kuşak torunu olarak, onun yolunda Denizli’ye hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon