EKONOMİ

27. MARBLE İZMİR KAPILARINI AÇTI

27. MARBLE İZMİR KAPILARINI AÇTI

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı Marble 2022 27. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı dünyaya kapılarını açtı. Yerli ve yabancı binin üzerinde katılımcının yer aldığı Marble 2022 Fuarı’nda Denizli’den 59 firma stant açtı.


FUARIN AÇILIŞ KONUŞMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

30 Mart-2 Nisan 2022 tarihleri arasında dünya doğal taş sektörünü İzmir’de ağırlayacak olan 27. Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 27’nci kez açılmanın heyecanını yaşıyor.



Ticaret Bakanlığı’nın himayesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuarın açılışına; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer,Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü (MAPEG) Cevat Genç,Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Mevlüt Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu , ilçe belediye başkanları, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve akademisyenler katıldı.



 

MARBLE İZMİR DÜNYA DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜ İÇİN BİR SAHNE”

Açılışta konuşan ve İzmir'in fuarcılık konusunda önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu yıl 27’inci kez kapıların açan Marble 40’a yakın ülkeden katılımcıyı, Türkiye’nin dört bir yanından markaları, binden fazla firmayı buluşturuyor. Bizde İzmir olarak her yıl olduğu gibi bu buluşmayı bayram gibi kutluyo, yeniden İzmir’e hoşgeldiniz diyoruz. Ülke olarak doğaltaş üretim ve ihracatında dünyanın en büyük hacmine sahibiz. 2021 yılında Doğaşltaş sektörü 2 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaştı. 2022 yılı ocak ve şubat aylarında ise geçtiğimiz yılın ilk iki ayına göre ihracat rakamlarında yüzde 10 artış yakaladı. Bu yıl Marble İzmir’i büyütmek, geliştirmek ve sektöre destek olmak için çok yoğun bir şekilde hazırlandık. Türkiye sadece elinde bulunan rezervler nedeniyle değil aynı zamanda yerli üretim makineleri, özenli işçilik ve el hüneri ile de dünyanın öncü ülkelerinden biri. İhracat payı her geçen yıl artan katma değeri yüksek ürünlerimize Doğaltaş sektöründeki konumumuzu daha da güçlendiriyoruz. Marble İzmir hem Türkiye hem de dünya doğaltaş sektörü için önemli bir sahne. Bu sahnede dünyanın trendlerini belirleyen ürünlerle, fikirlerle buluşmak mümkün" diye konuştu.


DÜNYANIN EN ZENGİN MERMER REZERVİNE SAHİBİZ”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener; "50 katılımcı firmayla başlayıp binlere ulaşan çok güzel bir proje. Milyar dolarlık ihracat seviyesine çıkan gurur duyabileceğimiz bir fuar. Dünyanın en zengin mermer rezervine sahiplik ediyoruz. Doğal taş sektöründe dünyanın yüzde 30'una denk geliyor. Sektör rekabetin çok fazla olduğu dünya doğal pazarında adını daha da çok söz ettirmeye başladı. Yıllık 2 milyar dolara ulaşmış çok önemli bir sektör. Bu rakamı daha yüksek seviyelere çıkarabiliriz. Devletimizin teşvik politikalarıyla daha fazla desteğe ihtiyacı var. Yenilebilir enerji kaynakların kullanılması sektöre destek verecektir. Sanayi kuruluşları lisansız kuracakları rüzgar ve güneş santrallerin kurulması bu söylediklerimi büyük katkı sağlayacaktır”dedi.


 

BİRLİKTE ÇALIŞMAYA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Denizli İhracatçıları Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu; "İşlenmiş taşlarda ihracatın yüzde 85'ine tekabül ediyor. Mermerimizin daha fazla işlenerek satılması için kurumlarımızla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.



 

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon