EKONOMİ

2023’TE SİPARİŞLER YÜZDE 50 AZALABİLİR

2023’TE SİPARİŞLER YÜZDE 50 AZALABİLİR
Rusya – Ukrayna Savaşı ve enerji krizi ile birlikte bütün Avrupa’yı sarsan resesyon, özellikle Denizli’de tekstille ilgili talep daralmasına yol açtı. Eren Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karet,  sektörde yaşadıkları sıkıntıları Metropol TV’ye anlattı. Karet “2023’te ilk altı ay siparişlerin yüzde 50 azalacağını düşünüyoruz. İnsanların öncelikleri değişti. Avrupalıların öncülüğü ısınmak ve barınmak” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Rusya – Ukrayna Savaşı, enerjiye gelen üst üste zamlar, beraberinde Avrupa’da resesyonu getirdi. Türkiye’de özellikle tekstil piyasasını etkileyen resesyon, Denizli’de de birçok tekstil firmasının sıkıntı yaşamasına yol açtı. Resesyonun Mart ayına kadar sürmesi öngörülüyor.

Eren Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karet,  sektörde yaşadıkları sıkıntıları Metropol TV’ye anlattı. Karet “Biz ev içi terlik üretiyoruz. Müşteri portföyümüz yurt içindeki kurumsallar. Yılsonuna kadar siparişlerimiz var. 2023’te ise ilk altı ay siparişlerin yüzde 50 azalacağını düşünüyoruz. Bu maliyet artışları ve verdiğimiz fiyatlarla ürün satamıyoruz, Ne Avrupa’ya ne de ülke içinde. İnsanların öncelikleri değişti. Avrupalıların öncülüğü ısınmak ve barınmak. Biz Avrupalılara  havlu, çarşaf,  bornoz, terlik satabilir miyiz? İlk etapta satabileceğimizi düşünmüyorum. Çok umutsuz da değilim. Altı ay içinde normale döneriz” dedi. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon