POLİTİKA

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJLARI

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJLARI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Denizli protokolü yazılı mesajlar yayınladı.

İŞTE O MESAJLAR...

DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN
“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütünün alçak darbe girişimine karşı aziz milletimiz; kadını erkeği, yaşlısı genciyle canını ortaya koymuş; kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan hain saldırı karşısında dimdik bir duruş sergileyerek destansı bir dirilişe yeniden imza atmıştır. 15 Temmuz darbe girişimiyle devletimizin varlığı, ülkemizin birlik ve bütünlüğü, milletimizin egemenliği hedef alınmış ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kahraman milletimizin kararlı duruşu ve onurlu direnişiyle, bu hain teşebbüs bertaraf edilmiştir. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, istiklali ve istikbali uğruna canını ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmemiştir nasıl ki 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberliğimizi içeriden ve dışarıdan bozmaya kalkışanlara karşı sarsılmaz bir iradeyle bir araya geldiysek bundan sonraki süreçte de aynı bilinç ve iradeyle milli duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Milletimiz; vatan, millet ve kutsiyet uğrunda kararlı duruşunu her daim gösterecek ve bütün gücünü ülkemizin kalınması, milletimizin barışı ve huzuru için harcayacaktır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna, devletimizin bekasına kast eden tüm hain odaklara karşı devletimizin tüm kurumları, asil milletimizin dua ve desteğiyle verilen mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği büyük kahramanlık destanı da asla unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin bölünmez bütünlüğü, vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği ve devletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan aziz milletimizi ve Denizlili hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN
“Millet olarak o gece tarihin en karanlık anlarından birini yaşadık. Ancak bu karanlık günde aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara döküldü, demokrasiye olan inancını bir kez daha kahramanca gösterdi. FETÖ’cü hainler, onlara arka çıkan mihraklar, destek veren odaklar bu aziz milleti yolundan döndüremedi, döndüremeyecektir. Kahraman milletimiz, millî iradenin tankla, topla, tüfekle, sivillerin üzerine bomba yağdıran uçaklarla teslim alınamayacağını tüm cihana güçlü duruşuyla gösterdi. Vatan sevdasıyla dolu göğsünü, canından aziz bildiği vatanımız, ay yıldızlı bayrağımız ve kutsal değerlerimiz için siper etti. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz, ülkemizin bağımsızlığı, egemenliği ve birliği için büyük bir mücadele verdi. Meydanlarda, köprülerde, havalimanlarında, şehrin ana caddelerinde vatanseverlerimizle birlikte hainlere karşı durduk ve onların kirli planlarını hep birlikte bozduk. Bu direniş ruhu, Türkiye'nin her köşesine yayıldı. O gece milletimizin birlik ve beraberlik ruhu vatan şuuru daha da pekişti ve güçlendi. 15 Temmuz gecesi istiklalimizi yine milletimizin azim ve kararlılığı kurtardı. Mili bünyemizde açılmak istenen yaralara milletimiz fırsat vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. FETÖ’cü alçaklara ve terör odaklarına dünyayı dar etmeye devam edeceğiz. Vatanımızın ikbalinin, milletimizin istikbalinin savunulduğu o karanlık geceyi aydınlığa taşıyan şanlı tarihin soylu temsilcilerini asla unutmayacağız. 15 Temmuz’u unutturmayacağız. Denizli’miz de bu kritik günde, vatanına sahip çıkmak için sokaklara indi. Meydanlar ve Çardak havalimanı kahraman vatandaşlarımızla dolup taştı. Denizli’nin her bir köşesinde milletimizin güçlü duruşuyla, ülkemizin geleceğini tehdit eden her türlü hain girişim milletimizin cesaret ve ferasetiyle önlendi. Hainlere geçit vermedik. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da ifade ettiği gibi bu cephe asla sarsılmayacaktır. Ay yıldızlı bayrağı kefeni yapanlar bu mübarek topraklarda var oldukça Allah’ın izniyle kimse milletimizin iradesine zincir vuramayacaktır. Bugün millet olarak şehit kanlarıyla sulanmış bayrağımızın gölgesinde hep birlikteyiz, bir aradayız. 15 Temmuz’un kahramanlarıyla gurur duyuyoruz. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı ifade ediyoruz. Onların fedakârlıkları ve mücadeleleriyle aydınlık yarınlarımıza daha güçlü ve emin adımlarla ilerliyoruz. Gelecek nesillerimize huzur dolu, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Milletimizin açtığı demokrasi kapısı bir daha asla kapanmayacak, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için mücadelemiz ilelebet sürecektir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin”

AK PARTİ İL BAŞKANI YÜCEL GÜNGÖR
“15 Temmuz’da hedef sadece meşru hükümet değildi. Türkiye’yi her alanda bir üst lige çıkarma hedefiyle çalışan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ile birlikte Cumhurbaşkanı’nı , Devletini, Bayrağını, Ezanını, Vatanını sahiplenen aziz Türk Milleti’ydi. O yüzdendir ki direnen vatandaşlarımızın üzerine kurşun yağdırıldı. O yüzdendir ki savaş uçakları, helikopterlerden bombalar atıldı. Ama başaramadılar. Milletin iradesi, alçak vatan hainlerinin iradesine galip geldi. Bir ihanet yapılanması” olan FETÖ, son olarak işi 15 Temmuz 2016 Cuma günü ülkemizi fiilen işgal etmeye, meclisimizi bombalamaya, halkımıza kurşun sıkmaya kadar götürdü. Mazlum milletlerin duası, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yüreklerinde iman, ellerinde bayraktan başka bir şey olmayan, 7’den 70’e milletimizin tüm unsurlarının cansiperane gayretleriyle ülkemiz hainlere teslim edilmemiştir. Ömer Halisdemir’e, Prof. Dr. İlhan Varank’tan Demet Sezen’e gözlerini kırpmadan, bir an bile düşünmeden kurşunlara göğüslerini gerip şehit olan 251 yiğit insanı ve yaralanan gazilerimizi ayrıca anmak gerekiyor. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları bize “vatan” kılmak için hayatını kaybeden tüm Çanakkale, Sarıkamış, Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz ve ahirete göçmüş gazilerimiz için dualar edeceğiz. 15 Temmuz’un karanlık gecesinin aydınlık kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Devletin tüm kademelerinde FETÖ’ye karşı yürütülen mücadelenin tavizsiz bir şekilde devam ettiğini dile getiren İl Başkanı Güngör, “Devletimiz kararlı şekilde tüm terör örgütlerini yok etmek için 7/24 cansiperane çalışmaktadır.. 15 Temmuz gecesi dimdik durarak Milletimizin emanetini canı pahasına koruyan Liderlik yapan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere , MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye , FETÖ teröristlerine karşı canıyla kanıyla mücadele eden Tüm Emniyet Teşkilatımızda görev yapan emniyet mensuplarımıza , Silahlı kuvvetlerimizdeki tüm askerlerimize ve aziz milletimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
“Türk Milleti’nin 15 Temmuz 2016'da bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıkarak, hain darbe girişimine karşı ortaya koyduğu destansı direniş, ülkemizi kuran ve koruyan milli mücadele ruhumuzun aynı heyecanla varlığını sürdürdüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Daha nice asırlar ve kuşaklar boyunca unutulmayacak derecede önemli o gecedeki toplumsal birlik ve inançla, milletimiz ebediyete dek yurdunu ve bağımsızlığını her türlü tehdit ve zorlamaya karşı canı pahasına da olsa koruyacaktır. O gece meydanlara inen halkımız, yine görev başa düşerse bir an bile gözünü kırpmadan bedenini işgalci zihniyetin kurşunlarına siper edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın birliği ve bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, al bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması uğruna canını hiçe sayarak vatan savunmasına katılıp aramızdan ayrılan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimiz ile ailelerini ve şehitlerimizin yakınlarını da minnetle yad ediyorum. Başkomutanımız Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi söz konusu vatansa gerisi teferruattır. O gece yakaladığımız milli birlik ve beraberlik ruhuyla demokrasimize olan inancımızın artarak ve daha da pekişerek sürmesini diliyorum.”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon