POLİTİKA

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJLARI

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJLARI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Denizli protokolü yazılı mesajlar yayınladı.

İŞTE O MESAJLAR...

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, millî birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, kutsal vatan topraklarını şartlar ne olursa olsun canı pahasına korumasını bilmiştir. 15 Temmuz’da da tank ve tüfeklere rağmen kahraman milletimizin gözünü kırpmadan meydanlara çıkarak hain darbe girişimini bastıracağını kestiremeyen fitne odakları hüsrana uğratılmış; ülkemizin demokrasisine, millî iradesine, anayasal düzene, yüce meclisimize kastedenlere karşı bir kez daha gereken cevap verilmiştir. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş askerimiz, polisimiz ve aziz milletimiz hainlere karşı göğsünü siper ederek kalkışmayı engellemiş, devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmıştır. Darbelerle bir ülkenin geleceğinin tayin edilemeyeceğini tüm dünyaya duyurarak destansı bir karşı duruş sergilenen bugünü anlamalı; vatan sevgisi, birlik olma ve içeriden veya dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı uyanık olma şuurunu gelecek nesillere aktarmalıyız.  Bu duygu ve düşüncelerle; “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü”nün beşinci yıl dönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele verirken canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna gözlerini kırpmadan şehadet şerbetini içen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükran ve minnetlerimi sunuyorum”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN “15 Temmuz gecesi özgürlüklerimizi esir almak isteyenler, milletimizin destansı mücadelesi karşısında yerle yaksan oldular, hain emellerine ulaşamadılar. Başaramadılar, başaramayacaklar. Türkiye’nin geleceğine pranga vuramayacaklar. Hiçbir ihanet şebekesinin istiklal ve istikbalimizi sarsıntıya uğratmasına fırsat vermedik, vermeyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara inat daha çok kenetleneceğiz, daha çok çalışacağız ve daha çok gayret edeceğiz. Her alanda ülkemizi büyütmeyi sürdüreceğiz. İçeriden ya da dışarıdan her kim olursa olsun devletimize başkaldıran alçaklık yapanlara, hainliği kendine yol seçenlere, ülkemizin ilerleyişini durdurmaya çalışanlara asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Anadolu’nun her bir noktasında hainlerin kalkışması ve darbe girişimi milletimizin eşsiz direnişiyle akamete uğratıldı. Alçakların bu girişiminde en önemli eşiklerden birisi de Denizli ilimizdi. İstiklal harbinde atalarımız topraklarımızı nasıl müdafaa ettilerse bizlerde o gün aynı ruh ve heyecanla milletimiz ile birlikte omuz omuza alçaklara karşı bir direniş sergiledik. Yurt sathında halkımız işgale karşı mücadele verirken bizlerde Denizli ilimiz üzerinden hainlerin organize ettiği kalleş planı Çardak ilçemizde bozduk. Onları ihanet çukurlarına gömdük. Kalkışmanın başladığı ilk saatten millet iradesinin ülke sathına hâkim olduğu vakte kadar sokaklarda, meydanlarda, havalimanında ve hainlerin olduğu her yerde karşılarında durduk. Şer odaklarına ve asker elbisesi giyerek devletin içine sızmış teröristlere geçit vermedik, önlerine geçtik, yollarını kapadık ve çıplak yumruklarımız ile karşı koyduk. Dillerde tekbirler, ellerde bayraklar, camilerden yükselen salalar ve yüreklerdeki vatan aşkı ile milletimiz teröristleri bozguna uğratmayı başardı. Çok şükür Rabbimiz bizi aydınlık bir sabaha kavuşturdu. Bizleri karanlık ve zor geceden aydınlık bir sabaha kavuşturan Rabbimize hamd olsun”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİLGÜN ÖK "Ordu ve devlet içerisinde kümelenen hain FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'dan bu yana 5 yıl geçti. Vatanımızın istikbali ve demokrasi için canını hiçe sayan, kendilerini tankların önüne siper eden vatandaşlarımızın kahramanlıkları halen hafızalarımızda ilk günkü tazeliğini koruyor. Hiçbir terör örgütünün ülkemize ve halkımıza boyun eğdiremeyeceğine o gece bütün dünya şahit oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları ve caddeleri dolduran halkımız bir bütün oldu ve gözü dönmüş terör örgütü mensuplarına karşı asırlar boyu unutulmayacak bir ders verdi. Darbenin ilk saatlerinden itibaren hemen harekete geçip, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla her kesimden insanıyla Türk milleti ülkesinin sahipsiz olmadığını gösterdi. 15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildi. Arkasında çok büyük hesapların olduğu, gerçekleştiğinde ülke ve millet olarak bambaşka mecralara sürükleneceğimiz tarihi bir kırılma noktasıydı. 15 Temmuz Gecesi, aynı zamanda ülkesine ihanet içinde olanların ortaya çıktığı bir geceydi. Yabancı güçlerle kol kola girerek, milletimizin silahlarını yine milletimize karşı doğrultan caniler hedeflerine ulaşamadı. Değil silahlı askerler, tank ve savaş uçakları bile vatan sevgisini yüreğinde taşıyan halkımıza bir adım geri attırmadı. Allah, 15 Temmuzu bir daha bu millete yaşatmasın"

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN "15 Temmuz 2016'da ülkemizi karanlık bir çukura itmeye çalışan hain FETÖ ve işbirlikçileri, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü duruşu, hükümetimizin dirayetli tutumu ve necip milletimizin yüzyıllar boyunca unutulmayacak destansı direnişiyle gereken cevabı almıştır. Aziz Türk milleti tarih boyunca olduğu gibi o gün de vatan ve bayrak aşkı için şehitlerinin ve gazilerinin emanetine halel getirmemiştir. O karanlık geceyi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Tarih bir kez daha tekerrür etti ve tüm hemşehrilerimizle birlikte Denizli Sancağımızın altında toplanarak hainlere karşı ilk andan itibaren tek vücut olduk. Denizlimizin cesur ve kahramanca duruş ile darbenin seyri değişti. Bu güzel şehrin evlatları bir kez daha ‘Kıyamete kadar ülkemize sahip çıkacağız’ Farklılıklarımız olabilir ama birliğimiz her zaman daim olmalı. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, ülkemizin bekası için can veren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun"

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ  “5 yıl önce 15 Temmuz gecesi ülkemize, milletimize ve demokrasimize karşı hain kanlı bir darbe girişimi düzenlendi. O gece Türk Milleti 7’den 70’e ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ düşüncesiyle tankların, silahların, helikopterlerin karşısında korkusuzca durmuştur. O gün analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini, devletine olan güvenini, demokrasiye sahip çıkışını, tek yürek olduğumuzda yenilmeyeceğimizi tüm Dünya’ya bir kez daha haykırdığı gündür. Türk Milleti’nin içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı duruşu her zaman nettir. 15 Temmuz 2016 tarihinde bu net duruşunu bir kez daha göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, o gece kahramanca darbecilere direnmek için sokaklara, meydanlara, saldırganların yöneldiği her yere akın akın koşan milletimizin her birini, kahramanca verdikleri mücadelede gazilik unvanıyla şereflenen gazilerimizi, canlarını bu millet için seve seve veren kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN “Asla unutmayacak ve unutturmayacağımız, terör örgütü FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin teşebbüs ettiği 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, demokrasisine, anayasal düzenine, özgürlüğüne ve ‘Güçlü Türkiye’ idealine sahip çıkan aziz Milletimizin cesaret ve feraseti ile bertaraf edilmiş; tarihinde nice şanlı zaferler kazanmış ecdadın torunları tarafından yine aynı milli birlik ve bağımsızlık inancı ile bir kahramanlık destanına dönüşmüştür. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, 15 Temmuz 2016 gecesi, eli kanlı FETÖ tarafından teşebbüs edilen hain darbe girişimini bir kez daha nefretle kınıyor; vatanın bütünlüğü ve milletinin birliği adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Gazilerimize ise sağlıklı bir ömür temenni ediyoruz. Cenab-ı Hak’tan vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğine kast edilen benzeri bir olay yaşatmamasını niyaz ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun”

AK PARTİ İL BAŞKANI YÜCEL GÜNGÖR “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü milli iradenin milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin dönümüdür. Bu zafer şehit ve gazilerimizin üstün cesareti gazi milletimizin büyük fedakârlıklarıyla elde edilmiştir. O gece darbe girişiminin püskürtülmesiyle toplumumuz önemli bir süreçten geçmiş ve Türk milleti, demokrasi adına büyük bir imtihan vermiştir. 251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece; Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ’de eklenmiştir. Aziz Türk Milletimizin cesareti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Güçlü Liderliği ve kararlı duruşu sayesinde  Türkiyemizi bölüp parçalamak isteyenlere fırsat verilmemiştir. Bundan sonrada asla verilmeyecektir. Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o zafer gecesinde şahlanan gazilerimize ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz”

DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ “Milletimizin ortak kararlılığı ve azmi ile gösterilen karşı koyuş hainlerin emellerini boşa çıkardı ve bugünü hafızalara millî direniş destanı olarak kazımayı başardı. Demokratik düzenimizi hedef alarak, Devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5’inci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz. Bizim tarihimiz birlik ve beraberliğimiz sayesinde kazandığımız zaferlerle doludur. Bu vesile ile aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlar, hainlerce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı koyarken vatanımız uğruna canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum”

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ “15 Temmuz 2016’da fetullahçı terör örgütünün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe, milletin istikbaline ve istiklaline kast edilen bir girişimdir. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Hain terör örgütünün milletimizin canına kast edişini, milletimizin canı uğruna vatanımıza ve demokrasimize sahip çıkışını unutmayacağız. Milletimiz o karanlık gecede tanklara, uçaklara, ağır silahlara dur diyerek demokrasi dışında hiçbir yönetim şeklini kabul etmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bizler iş dünyası olarak o gece olduğu gibi her zaman demokrasinin yanında olacağız. Millet iradesinden başka hiçbir iradeyi tanımayacağız. Her daim demokrasiyi savunacağız. O karanlık geceyi bizlere yaşatan eli kanlı hain terör örgütünü lanetliyor, o karanlık gecenin aydınlığa kavuşmasında büyük gayretleri olan tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla selamlıyorum”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon