Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) ZOLAN İÇİN HATAY DENİZLİ, DENİZLİ HATAY OLDU!

**DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN BİR AYDA 4.’ÜNCÜ KEZ DEPREM BÖLGESİNDE…

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve bölgedeki 11 ili barındıran bir bölgeyi adeta yerle bir eden büyük depremin ardından bütün Türkiye ve bir çok ülke adeta seferber olurken felaketin ilk günlerinden itibaren bölgede deprem mesaisine başlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Çarşamba günü 4.’üncü kez Hatay-İskenderun’da. Deprem sonrası hemen harekete geçen ve Hatay’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Yardım ve Destek Üssü kuran Zolan deprem bölgesine bu kez Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz ile birlikte gitti. Başkanlar; Zolan, Örki, Şevkan ve Yılmaz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlığında gerçekleştirilen Afet Koordinasyon Toplantısına da katıldı.



ZOLAN, ÖRKİ, ŞEVKAN VE YILMAZ
DEPREM BÖLGESİ’NDE İŞ BAŞINDA
“Bizim Denizli’miz şimdi Hatay ve İskenderun” diyen ve kendini adeta deprem bölgesine adayan Osman Zolan bir ay içerisinde 4 kez Hatay’a gitti. Denizli Büyükşehir bünyesindeki tüm ekip ve ekipmanları Hatay için görevlendiren Zolan Denizli İlçe Belediyelerinin de tüm olanaklarını depremzedeler için seferber ettiklerini belirtiyor. Bu arada Başkan Zolan’la birlikte Hatay-İskenderun’da bulunan Denizli’nin büyük ilçelerinden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de tüm olanakları, ekip ve ekipmanları ile bölgeye destek verdiklerini vurguladı. Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şekvan ve Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz da ilçelerinde toplanan yardımların deprem bölgelerine sevk edildiğini belirttiler. Doktor Başkan Hulusi Şevkan’ın deprem bölgesindeki çadır ve konteyner kentlerdeki sağlık merkezleri ve hastanelere uğradığı da bildirildi.



HATAY’I DENİZLİ, DENİZLİ’Yİ HATAY YAPTI!
Başkan Zolan deprem felaketinin ilk günlerinden itibaren “İtfaiye birlikleri, büyükşehire ait iş makinaları, arama ve kurtarma ekipleri, yiyecek, içecek, çadır ve lojistik tırları” ile bölgede tam anlamıyla çıkarma yaptı. Zolan bu arada Denizli’deki AK Partili ilçe belediye başkanları ile birlikte bir “deprem seferberliği programı” da başlattı. Gene aynı günlerde Denizli Valisi Ali Fuat Atik de Hatay’a “Koordinatör Vali” olarak atanan Valilerden biri oldu. Bu arada Denizli’den deprem bölgesine gönderilen yardımların büyük bölümü Hatay ili ve ilçelerine yönlendirildi.



Yine Denizli ve Denizlili STK’lar ile odaların (DSO, DTO, DTB, DOSB, DENİB, MAKSİAD, DEGİAD vs. gibi) bölgede kuracağı “konteyner kentler” ağırlıklı olarak Hatay ilinde kurulmaya başladı. Başkan Zolan bölgeye destek için Denizli ve Denizli Büyükşehir’in tüm olanaklarını seferber ettiklerini ve adeta Denizli için bir yerel yönetim olarak ne yapıyorlarsa depremde büyük bir yıkım yaşayan Hatay için de aynı şeyleri yaptıklarını, hizmetlerin tamamını verdiklerini söyledi. Osman Zolan, “Denizli ve Denizli Belediyesi olarak depremin ilk günlerinden itibaren bölgede olduk Ve ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay iline geçtik. Belediyemizin tüm daire başkanlıklarından ve birimlerinden 397 personel ve ekipman, malzeme, iş makinesi ve araç gereçle sahadaydık. Yol, su, kanalizasyon, altyapı, itfaiye, fen işleri ekiplerimiz Hatay’da bir kentte ne yapılması gerekiyorsa aynısını ve hatta fazlasını yapıyor. Acil olarak yapılması gerekenleri; bozulan yolları tamir ediyor, altyapıyı onarıyor, molozları ortadan kaldırıyor ve depremzedelerimizin su ve yiyecek, barınma (çadır), sıcak yemek gibi insani ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Belediye olarak tüm yerel yönetim hizmetlerinin bir modelini Hatay’da hayata geçirdik ve mesai veriyoruz” dedi.



DENİZLİ’DEN HATAY’A “KESİNTİSİZ YARDIM KÖPRÜSÜ”
Denizli Halkı ve Denizlili STK’lar ile odaların (DSO, DTO, DTB, DOSB, DENİB, MAKSİAD, DEGİAD vs. gibi) bölgeye destekleri yoğun bir şekilde sürerken, Denizli’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının deprem bölgesinde kurduğu “çadır ve konteyner kentler” birer birer yükseliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ağırlıklı olarak Hatay iline götürdüğü yardım ve malzemenin ilk bölümü olan; “43 Adet iş makinesi, 6 adet arama, kurtarma aracı, 25 adet kamyon-kamyonet, dozer-kepçe-vinç, 5 adet itfaiye aracı, 25 adet otobüs, 2 adet mobil aşevi, 7 adet su tankeri, 10 adet cenaze aracı, 3 adet mobil gasilhane, 35 adet jenaratör, 44 adet yardım TIR’ı, 182 adet çadır, 121.730 adet battaniye, 1317 adet ısıtıcı, 67.384 adet uyku seti, 274.650 parça kıyafet mont ayakkabı, 990.308 adet  bebek bezi  mama ve hijyen malzemesi, 397 personelden” sonra bu miktarların birkaç katı kadar daha malzemenin bölgeye sevki sürüyor.



İNSAN ZOLAN’I ÖRNEK ALIR!
Evet, bu yukarıda anlattığımız deprem bölgesi ve depremzedelerle ilgili yapılan bunca olumlu işten sonra geçtiğimiz günlerde Denizli kenti yine deprem bölgesi ve depremzedeleri ilgilendiren “şok” bir haberle sarsıldı. Haberin başlığını “Denizli’de depremzedeye yardıma AKP ve MHP’den ret oyu!” cümlesi oluşturuyordu. Sözcü Gazetesi’nden Selami Aydın’ın haberine göre; Denizli’deki Merkezefendi Belediyesi'nde AKP ve MHP'li meclis üyeleri hem komisyon hem de meclis toplantısında depremzedeler için yapılması planlanan koyteyner kent için istenen borçlanma yetkisine ‘ret' oyu kullanmış ve konu meclisin Mart ayı bileşiminde tartışmalara neden olmuştu. Konuşmalar sonrasında yapılan oylamada oturuma katılan 10 AK Parti ve 3 MHP'li meclis üyesinin ret oyuna karşılık CHP, İYİ Parti ve bağımsız meclis üyelerinin (Cımık, Suna ve Deda) 22 oyu ile Doğan'a borçlanma yetkisi verilmişti. 

Peki, CHP’li Belediye ve CHP’li Belediye Başkanı’nın talebi diye böylesine önemli ve ulvi bir destek projesine “hayır” denilir mi, böylesine bir yardım işine engel olmak için eller red için kalkar mı? Hayır. Keşke Merkezefendi Belediyesi’nin Ak Partili ve MHP’li meclis üyeleri bunu yapmadan önce Başkan Zolan’ın depremzedeler için yaptıklarına, yoğun çabalarına, koşuşturmasına ve Hatay’daki “deprem mesaisine” bir göz atsalardı. Yine AK Partili Başkanlar; Örki, Şevkan ve Yılmaz’ın ilçelerindeki deprem seferberliklerine bir kulak verselerdi. Ne diyelim; “Keşke Başkan Zolan’ı örnek alsalardı!”

 
fixed-whatsapp-icon