Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) POLİTİKACININ ÖZELİ OLMAZ!

"UÇKUR DAVASI KURBANI" SİYASETÇİLER TRENİNE İDDİALARA GÖRE 2 DENİZLİLİ POLİTİKACI DA BİNDİ?

POLİTİKACININ ÖZELİ OLMAZ!


Politikacıların istifa etmesi bizim ülkemizde alışılagelmiş ve öyle pek sık görülen bir davranış biçimi değildir. Bizde genellikle bir yolsuzluk, usulsüzlük ve belden aşağı bir durumla ilgili iddialardan öte; "secret foto ve görüntü, gizli ses kaydı ve sex kaseti" yani uçkur davası olan politikacılar istifa eder. Hatta kendiliğinden istifa etmez, ettirilir. Böyle vakalarda iddialar öyle kolayca istifa nedeni sayılmaz. Daha doğrusu istifa için gerekçe olmaz. 

Bu gelenek Türkiye siyasetine FETÖ'cülerle ve onların digital tuzakları ile girmiştir. İstanbul Belediyesi'nde 1990'lı yılların başındaki İSKİ skandalı ve Ergün Göknel'in sevgili davası bununla ilgili milad olaylardan biridir.
Türkiye politik tarihinde "sex kasetleri furyasına bağlı istifalar dönemi" eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile 2010'da başlamış, MHP'li yaklaşık 10 vekilin kasetleri ile 2011'de sürmüştür... Yine CHP'li vekil Kamer Genç'in bu olaylardan önce 1999'da "çiçek sulama" olayı da aynı sebepten dolayı literatüre girmiştir. Bir dönemde de Halkbank davası, 17-24 Aralık ve ayakkabı kutuları vukuatı, Zarrab davası kasetleri ve kayıtlarının ortalığa saçılmasıyla ülke gündemini işgal etmiştir. 

Bu furyanın en son ve sıcak halkası ise Denizli'den ve Denizlili iki politikacıdan doğru geldi. Denizli'de Ocak 2021'de önce MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ve geçtiğimiz haftalarda da CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar iddialara göre; sex kaseti ve görüntüleri nedeniyle istifa etmiş ve "politikacıların uçkur davası" gündemine eklenmişlerdi. Kasetler ve görüntüler ise bütün medya ve sosyal medya platformlarına saçılmıştı..(

DEVAMI SONRAKİ YAZIDA)
fixed-whatsapp-icon