Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

YAZI ÇAPKINI (PAÜ’DEN BİR ‘GELEN GİDENİ ARATIR’ ÖYKÜSÜ)

PAÜ REKTÖR VEKİLİ KUTLUHAN’LA İLGİLİ İDDİALAR BİTMEK TÜKENMEK BİLMİYOR! FETÖ’NÜN 1 NOLU VARİSİ İLE TEZ YAZDI, YARDIMCISI OLDUĞU REKTÖRÜN YEĞENİNİ PAÜ’DE MÜDÜR YARDIMCISI ATADI. KUTLUHAN’IN AYRICA AYBÜ’DE REKTÖR YARDIMCISI İKEN OĞLUNA TORPİL YAPTIĞI DA ÖNE SÜRÜLDÜ…

İddiaya göre Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Rektör Yardımcısı iken PAÜ’ye Rektör Vekili olarak atanan Ahmet Kutluhan, Denizli PAÜ’ye gelir gelmez AYBÜ Rektörü İbrahim Aydınlı’nın PAÜ’de çalışan iki yeğeninden birini TEKNOKENT’e müdür yardımcısı yaptı. FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in Varisi (kapatılan) Fatih Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile birlikte tez yazdığı öne sürülen Kutluhan’ın Rektör Yardımcısı iken oğlu Ali Musab Kutluhan’ı da AYBÜ’ye Doktor Öğretim Üyesi olarak yerleştirdiği iddia edildi
 

PAÜ Rektörlüğü için rektör aday başvurusunda sayı 35’i geçti. Bunlardan 15’i Denizli’den ve PAÜ bünyesinden olurken, 20’den fazla isim de Ankara ve diğer üniversitelerden başvurdu. Oldu olmasına da PAÜ Rektör Adayları listesinin ilk sırasında yer alan ve eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül’ün akrabası olan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile ilgili “şok iddialar” arka arkaya gelmeye başladı.

İddia 1; PAÜ Rektör Vekili Ahmet Kutluhan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı yaptığı dönemde oğlu Dr. Musab Ali Kutluhan’ı aynı üniversiteye doktor öğretim üyesi olarak yerleştirdi. Yine iddiaya göre Musab Ali Kutluhan bugün AYBÜ Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor.

İddia 2; PAÜ Rektör Vekili Ahmet Kutluhan’ın; FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in Varisi (kapatılan) Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile birlikte tez yazdığı, beraber ve çok yakın akademik çalışmalar yaptığı gelen iddialar arasında yer alıyor.

Kutluhan’ın tez arkadaşı olduğu öne Şerif Ali Tekalan şu anda kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan bir FETÖ’cü ve ABD’deki FETÖ Üniversitesi Texas North Amerikan Üniversitesi’nde Rektörlük yapıyor. Şerif Ali Tekalan FETÖ’nün ‘yüksek yüceler meclisi’nde yer alan ve Fethullah Gülen tarafından kendi yerine halefi olarak hazırlanan bir isim. Yurtdışına il kaçan FETÖ’cülerden biri.

İddia 3; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Rektör Yardımcısı iken PAÜ’ye Rektör Vekili olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli PAÜ’ye gelir gelmez AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı’nın iki yeğenini de korumaya aldı. PAÜ kulislerinden gelen çarpıcı iddialara göre; Aydınlı’nın yeğeni Mesut Aydınlı’yı Pamukkale Teknokent’e Müdür Yardımcısı atayan Kutluhan, Aydınlı’ın diğer yeğenini de Teknokent’de personel olarak çalışmaya devam etmesini sağladı.

Çok anlamlı “gelen gideni aratır” diye bir özlü sözümüz vardır. Ve yukarıda anlattığımız hikayeye tam oturan bir sözdür bu. PAÜ’de de şimdilerde yaşanan böyle bir şeydir işte. Eski PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın eşini işe aldırabilmek için yaptığı şeylerden bir farkı olmayan ve hatta aşan Kutluhan’la ilgili bu iddialar tüm Denizli’yi şok etmeye adaydır.

Evet, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Ahmet Kutluhan ile ilgili ilk iddia birkaç ay önce ortaya atılan Abdullah Gül’ün akrabası olması ile ilgili iddiaydı.  Ocak 2011 tarihinde PAÜ Rektörlük Seçimi için aday adayı olan Kutluhan bu süreçte eski Rektör Hüseyin Bağ tarafından desteklendi ve PAÜ rektör seçiminde oy kullanacak öğretim üyelerine Kutlahan’ın tanıtımı Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından yapıldı. Ahmet Kutluhan PAÜ Öğretim Üyeleri arasında gerçekleştirdiği propaganda ve seçim çalışmaları sırasında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile akrabalık ilişkileri bulunduğunu öne sürerek en şanslı adayın kendisi olduğu iddiasını mütemadiyen yaydı. Ahmet Kutluhan bu seçimde PAÜ’ye Rektör olamadı. Hem de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Damadı olan ağabeyi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan ve Hayrünnisa Gül’ün akrabası olan kendi eşi Bayan Kutluhan’a rağmen. Ancak tam 9 yıl sonra PAÜ’ye Rektör Vekili olarak YÖK tarafından görevlendirildi.

Şimdi de PAÜ’ye kalıcı Rektör atanabilmek için aday. Öne sürülen bu yeni iddialar PAÜ’ye yeni Rektör ataması öncesi bakalım nasıl yorumlar alacak?
fixed-whatsapp-icon