Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

YAZI ÇAPKINI (DENİZLİ “PANDEMİNİN SKANDALLAR ŞEHRİ” OLDU; AK PARTİ DÖNEMİNİN BAŞHEKİMİ BİLE İSYAN ETTİ!)

Covid 19 ile mücadelede sınıfta kalan Denizli’de bir pandemi skandalı daha patladı.  Denizli Devlet Hastanesi’nde pandemi ile ilgili “İdarenin Önemli İhmali” tutanakla su yüzüne çıktı. Öte yandan yine salgının önünün alınamadığı Denizli’de bir Başhekim isyan etti.
AK Parti İktidarının Denizli’de Devlet Hastanesi Başhekimi yaptığı, Muğla Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak atadığı ve son olarak PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görevlendirdiği Dr. Gürbüz Akçay şok bir sosyal medya paylaşımı yaptı.  Akçay’ın “Denizli’den S.O.S. veriyorum” şeklindeki çığlığı kentte salgının boyutunu ortaya koyan bir örnek oldu.
Covid 19 ile mücadelede sınıfta kalan Denizli’de bir pandemi skandalı daha patladı.  Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi’nde “İdarenin Önemli İhmali” tutanakla su yüzüne çıktı. Denizli Devlet Hastanesinde Diyaliz uzmanları, kronik  hemodiyaliz hastaları için gerekli izole odaların, idareye defalarca iletilmesine rağmen oluşturulmadığını ve  hastaların bulaş nedeniyle hayati risk yaşadığını belirterek imzalı resmi tutanak tuttu. 
Aynı zamanda Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilen Servislere İzolasyon Odası dilekçesi talebine de yanıt alınamadığı iddia edildi. Hastanelerde pandemi hastaları ile normal hastaların ayrılabilmesi için “izlasyon odaları” oluşturulması büyük önem taşıyor.

Denizli sağlık sistemi pandemide büyük bir ihmale, daha doğrusu bir skandala daha imza attı. Haber Denizli internet sitesinin haberine göre Denizli Devlet Hastanesi'ndeki büyük ihmal resmi tutanakla ortaya çıktı. Denizli Devlet Hastanesinde diyaliz uzmanları, kronik hemodiyaliz hastaları için gerekli izole odalarının, idarece oluşturulmadığı ve hastaların hayati risk yaşadığını defalarca bildirmelerine rağmen dikkate alınmadığını belirterek, resmi tutanak tuttular. Denizli Devlet Hastanesi diyaliz uzmanları Uzm. Dr. Evrim Bozkaya,  Uzm. Dr. Bekir Yenizpazarlı, Uzm. Dr. Mehmet Batmazoğlu, Diyaliz Sorumlusu Ayşe Ak Gönüllü ve Murat Ünver’in imzalarını taşıyan kronik hemodiyaliz hastaları için tuttukları resmi tutanakta, Denizli Devlet Hastanesi’nde hastaların ne kadar ihmal edildiğini ve içler acısı olduğunu gözler önüne serdi. 

Denizli Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Uzmanları tarafından 4 Kasım tarihinde tutulan ve imza altına alınan resmi tutanakta şu görüşlere yer verildi; “Bilindiği üzere Denizli Devlet Hastanesi hem kronik hemodiyaliz ünitesi hem de hastanede yatan hastaların hemodiyalize alındığı akut hemodiyaliz ünitesi olarak yoğun bir hastanedir. Pandemi sürecinin başında hem hastaneye yatan hastalar için hastane içinde hem de hastaneye ileride yatırma imkanı bulunamayan (yer yokluğundan dolayı) kronik hemodiyaliz hastalarının hemodiyalize alınabilmesi ve diğer hastalara bulaş ihtimalini de önlemek adına kronik hemodiyaliz ünitesi içinde 2 makinelik izole bir yer oluşturuldu. Ancak kronik diyaliz içinde böyle bir yer oluşturulmadı. Son iki aydır ilimiz genelinde pandemi vaka sayısındaki ciddi oranda artışla birlikte hastaneye yatışlar ve yatırılan covid 19 hastalarında hemodiyaliz ihtiyacı çok arttı.”
İşte bu tutanak Denizli’deki durumun vahametini tüyler ürperten şekilde ortaya koydu. 

Öte yandan Denizli’de; AK Partili dönemin Servergazi Devlet Hastanesi eski Başhekimi, Muğla Kamu Hastaneleri eski Genel Sekreteri ve PAÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Gürbüz Akçay isyan etti. Şu anda Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Dr Öğretim Üyesi Gürbüz Akçay WhatsApp grubundan "Denizli’den S.O.S. veriyorum. Covid servisleri ve acilleri tamamen dolu. Hastanelerde yer yok. Denizli’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli" paylaşımı yapınca ortalık karıştı.
Pamukkale Haber’in duyurduğu habere göre, Öğretim Üyesi Akçay, WhatsApp grubunda yaptığı paylaşımda “Denizli’den S.O.S. veriyorum. Korona pandemisi tüm şiddetiyle devam ediyor. İki devlet hastanesi ve Tıp Fakültesi yoğun bakımları, covid servisleri ve acilleri tamamen dolu. Son bir hafta içinde bir dostum, bir kuzenim rahmetli oldu. Şu anda kaç tane tanıdığım yoğun bakımda. Annem pozitif, evde tedavi alıyor. Ağırlaşsa Denizli’de hastanelerde yer yok. Bu yazıyı okuyanlardan bakan beye ulaşabilecek varsa Denizli’de acil sokağa çıkma yasağı ve tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Akçay'ın bu paylaşımı, WhatsApp grubunun bir üyesi tarafından yaygın bir şekilde kullanılınca İl Sağlık Müdürlüğü ve PAÜ karıştı. PAÜ Rektörlüğü’nün, paylaşımı nedeniyle Dr. Akçay'dan PAÜ Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini bırakmasını istediği iddia edildi.

AK Partili İktidarın Denizli’de Devlet Hastanesi Başhekimi yaptığı, Muğla Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak atadığı ve son olarak PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görevlendirdiği bir ismin, Dr. Gürbüz Akçay’ın “Denizli’den S.O.S. veriyorum. Bakan Beye Ulaşalım ve acil sokağa çıkma yasağı isteyelim” şeklindeki bu çığlığı gerçekten çok manidardı. İşte tam da bu yüzden biz de “Ne olacak bu Denizli’nin sağlığına?’ diyor, ülkeyi ve ülkenin sağlık sistemini yönetenleri acil göreve çağırıyoruz.
fixed-whatsapp-icon