Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

YAZI ÇAPKINI (CHP’Lİ 5 BELEDİYE BAŞKANINDAN “ÖRNEK DAYANIŞMA”, HADDİNİ VE AMACINI AŞAN BİR BAŞKAN AMAN BU OLUŞUMU DAĞITMASIN)

“CHP DENİZLİ BEŞLİSİ” VE GEMİ’NİN YAPTIĞINA BAK!

Denizli’de son yerel seçimlerden sonra ‘5 CHP’li Belediye Başkanı ‘Doğan, Çelik, Yüksel, Atlı ve Gemi’nin spontan bir şekilde yan yana durması ve ortak hareket etme pratiği ile oluşan “CHP Denizli Beşlisi” iddialara göre şu sıralar bazı sıkıntılar yaşıyor.
 
Denizli’de son yerel seçimlerden sonra ‘5 CHP’li Belediye Başkanı’nın spontan bir şekilde yan yana durması ve ortak hareket etme pratiği ile oluşan “CHP Denizli Beşlisi” iddialara göre şu sıralar bazı sıkıntılar yaşıyor.

CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi’den oluşan CHP Denizli Beşlisi birlikte hareket ederek kentte bir politik sinerji yaratmayı amaçlıyor. CHP Denizli Beşlisi’ni oluşturan belediyeler bu yapısı ile; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tunç Soyer olmak üzere CHP’li birçok Büyükşehir Belediyesinden “danışma ve dayanışma” desteği alıyor.

Peki, söz ettiğimiz bu sıkıntı neyin nesi? Sıkıntının baş aktörü kim veya hangi Başkan? CHP sıralarından gelen kulis haberlerine göre; iki önceki başkanlık döneminde ‘düğünlerde belediye bütçesinden altın takması ve bu yüzden soruşturma geçirmesi’ ile ünlü ve her aday olduğu seçimde hayvancılıkta önde bir ilçe olan Serinhisar’a “tam teşekküllü bir hayvan hastanesi yapma” sözü vermesi ile bilinen Başkan Hüseyin Gemi..
 
Yine iddiaya göre; Ağustos başında yapılan son Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Toplantısı sonunda Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ile Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan arasında bir tartışma çıktı. Grup toplantısında Başkan Gemi’nin Başkan Şeniz Doğan’a kızarak ve ‘Sen ne demek istiyorsun’ dedikten sonra elindeki telefonu masaya fırlatıp toplantı odasından çıkıp gittiği öne sürüldü. Doğan ile Gemi arasındaki bu sıcak tartışmanın “bazı ortak ve beşli programlarda Şeniz Doğan’a haber verilmemesi” konusundan kaynaklandığı iddia edildi.

Olayın, geçtiğimiz haftalarda CHP MKYK’ya seçilip İnsan Hakları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Gülizar Biçer Karaca’nın Bozkurt’ta bando ile karşılanması törenine Başkan Şeniz Doğan’ın çağrılmamasından kaynaklandığı gelen iddialar arasında yer alıyor. Doğan dışında CHP’li 4 Belediye Başkanı Çelik, Yüksel, Atlı ve Gemi’nin hazır bulunduğu bu karşılama töreni konuyla ilgili bardağı taşıran son damla oldu. CHP kulislerinden yükselen iddialara göre; Denizli’de görev yapan 5 CHP’li Belediye Başkanından 4’ü son aylarda Şeniz Doğan ile birlikte hareket etmiyor ve yaptıkları ortak programlardan ve ziyaretlerden Başkan Doğan’a haber vermiyor.

Denizli Büyükşehir CHP Grup Toplantısı’nda olduğu öne sürülen bu tartışmanın; Başkan Şeniz Doğan’ın Genel Başkan Yardımcısı Karaca’yı karşılama törenini organize eden diğer belediye başkanlarına “Niye bana haber vermiyorsunuz” diye çıkışınca meydana gelmiş. Ve Başkan Gemi bu aşamada adeta patlamış.

Peki, Başkan Gemi böyle ilkel bir hareketle doğru ve yerinde bir tepki mi vermiş? Hayır, asla. Bugün Türkiye’nin 22 il belediyesinden daha büyük bir belediye olan Merkezefendi ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Şeniz Doğan doğal olarak CHP Denizli Beşlisi’nin de en güçlü ve etkili ayağıdır. Ve saygı duyulması gereken baş aktörüdür. Nüfusuna, büyüklüğüne, bütçesine ve hiç oy oranına bakılmadan ‘eşitlerin birliği’ne dönüştürülen bu ortak hareket oluşumuna hiç itirazsız en başta gönüllü olan Başkan Şeniz Doğan işte bu yüzden de il başta haberdar edilmesi gereken bir başkandır.

Eğer bu tartışma sadece bir iddia değilse birileri Başkan Hüseyin Gemi’ye “Sayın Gemi haddini ve amacını çok aştın. Şu yaptığına bak! Nereye doğru yol alıyorsun? Biraz dur bakalım” demeli. Politikada hiç kimse böyle tansiyon patlamalarına “belediye bütçesinden” çeyrek altın takmaz…
fixed-whatsapp-icon