Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

YAZI ÇAPKINI (BİRTÜRK VE VARİSLERİ KONGREYE HAZIR)

MHP DENİZLİ’DE KONGRE BU PAZAR, BAŞKAN BİRTÜRK VE ‘YILMAZ TEŞKİLATI’NIN KARŞISINA RAKİP ÇIKSA NE YAZAR!

MHP Denizli, il kongresini bu Pazar yapıyor. İl Başkanı Cafer Birtürk, sosyal medya hesabından kongrenin salgın kurallarına göre yapılacağını duyurdu. MHP Denizli İl Kongresi açık alanda (Lara Düğün Salonu) yapılacak ve kovid kuralları gereği delege ve seçim kurulu üyeleri dışında kimse kongreye alınmayacak. Kongre 18 Ekim 2020’de saat 12.00 ila 17.00 arasında gerçekleştirilecek.

 
MHP Denizli’de bir süredir alttan alta, özellikle de kulislerde devam eden parti içi gerilimi ve İl Başkanı “Cafer Birtürk tartışması” Pazar günü yapılacak il kongresi öncesi en çok merak ve takip edilen konulardan biri oldu. İl Kongresine rakipsiz ve tek aday olarak giden Birtürk Denizli’de MHP’nin en uzun süreli il başkanı olma rekoruna doğru da giderken, MHP Denizli’de aslında il başkanlığını çekip çevirecek ve hakkıyla yönetecek isim sayısı bir hayli çok. Örneğin; eski vekiller Ali Keskin ve Salih Erbeyin ile Zafer Kaplan, Ferudun Ünal, Öztürk Taştan, Halil Öztürk bu isimlerden bazıları. M. Ali Yılmaz, Yusuf Garip ve Ziya Gökalp ise MHP Denizli’de son dönemde ön plana çıkan genç ve parlak isimler. Özellikle MHP Pamukkale İlçe Başkanı Yılmaz için politika çevrelerinden yükselen “Denizli MHP’nin geleceği” sözlerine kulak kabartmadan geçmemek de gerekiyor.

Tüm kulislere, tartışmalara, eleştirilere ve hatta İyi Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık polemiğine rağmen MHP İl Başkanı Cafer Birtürk bir kongre öncesi daha ‘rakipsiz ve çapaksız’ bir şekilde dimdik ayakta. Kısacası MHP Denizli’nin yeniden seçilmeye aday bir il başkanı ve onun devamında MHP Denizli’yi yönetmeye hazır ‘yılmaz ve yorulmaz’ ateş gibi genç varisleri var. Evet, MHP Denizli’de il kongresi bu Pazar, Başkan Birtürk ve ‘Yılmaz teşkilatı’nın karşısına şu saatten sonra rakip çıksa ne yazar!

NOT; MHP Kongresi öncesi MHP eski İl Başkanlarından rahmetli Mehmet Fevzi Yeniçeri ile geçtiğimiz aylarda genç yaşta hayata veda eden MHP İl Yönetim Kurulu üyesi rahmetli Köksal Metinöz’ü de saygıyla anmadan geçemiyoruz.
 
fixed-whatsapp-icon