Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

YAZI ÇAPKINI (BİLAL KILINÇ BAŞKAN, NECİP FİLİZ ŞAMPİYON!)

DENİZLİ’DE POLİTİKANIN EN SICAK DURAĞI ŞU SIRALAR AK PARTİ. AK PARTİ DENİZLİ’DE BİLAL KILINÇ,  ANKARA AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NDE İSE NECİP FİLİZ KONUŞULUYOR…
 

AK Parti Denizli’de yeni il başkanının da belirleneceği 7’nci Olağan İl Kongresi “salgınla mücadeleye destek vermek için” bir süreliğine ötelenirken kentte ve siyasi çevrelerde “Ak Parti’de yeni il başkanı kim olacak?” sorusu tüm hızıyla konuşulmaya devam ediyor. AK Parti Olağan İl Kongresi öncesi yaptığı açıklama ile aday olmayacağını deklare eden İl Başkanı Necip Filiz ise görevini devredene kadar süreci yönetmeyi sürdürüyor.

Kulislerde en çok söz edilen konular ise; AK Parti Denizli Gençlik Kolları eski başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) 1. Hukuk Müşaviri Avukat Bilal Kılınç’ın il başkan adaylığı ile 5 yılı aşkın bir süre AK Parti Denizli İl Başkanlığını yürüten ve çok sayıda seçim ve seçim çalışmasından başarı ile çıkan Necip Filiz’in AK Parti Olağan Büyük Kongresi sonrası genel merkezde önemli bir parti görevine getirilmesi olasılığı.

Filiz’in Ankara’da parti genel merkezinde Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı veya Teşkilat Başkan Yardımcılığı gibi bir göreve getirilebileceği de belirtiliyor. AK Parti Genel Merkezi’nin “genç, başarılı, titiz ve çalışkan il başkanları” arasında gösterdiği Necip Filiz eğitimi ve il başkanlığının yanı sıra işadamı örgütleri ve STK’larda üstlendiği görevler nedeniyle de bu beklentileri karşılıyor.

Ak Parti İl Başkanlığı için çok sayıda iddialı aday var. Ancak, yine politik kulislerden süzülüp gelen haberlere göre il Başkan adayı Bilal Kılınç diğer aday adayları burun farkıyla geçmiş durumda ve iddialara göre eski vekil ve Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki tarafından destekleniyor. AK Parti Denizli Milletvekillerinin de Kılınç’a olumlu baktığı öne sürülüyor.
fixed-whatsapp-icon