Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

YAZI ÇAPKINI (AK PARTİ DENİZLİ İÇİN SÜRPRİZ ADAY!)

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANLIĞI İÇİN SAĞLAM İDDİA; GENÇLİK KOLLARI ESKİ BAŞKANI VE BASIN İLAN KURUMU (BİK) BAŞ HUKUK MÜŞAVİRİ 31 YAŞINDAKİ BİLAL KILINÇ’IN AK PARTİ DENİZLİ’YE İL BAŞKANI OLACAĞI ÖNE SÜRÜLDÜ.

AK Parti Denizli’de yeni il başkanının da belirleneceği 7’nci Olağan İl Kongresi öncesi  aday adayları arasında seçim için temayül yoklaması süreci başlarken, kulislerde adı geçen çok sayıda adaya sürpriz bir isim daha eklendi. AK Parti Denizli Gençlik Kolları eski başkanlarından ve Basın İlan Kurumu (BİK) 1. Hukuk Müşaviri Avukat Bilal Kılınç adeta, AK Parti İl Başkanlığı için kulislerde adı en çok geçen aday adaylarından biri haline geldi.

AK Parti Denizli’de 7’nci Olağan İl Kongresi öncesi yaptığı açıklama ile aday olmayacağını deklare eden İl Başkanı Necip Filiz; il başkanlığı için teşkilat temayül yoklamaları sürecini başlattı. AK Parti Denizli İl Başkanlığı’na aday olan isimler için 13 (bugün) ve 14 Kasım (yarın) tarihlerinde parti binasında temayül seçimleri yapılıyor. Temayül yoklaması  İl Koordinatörü ve Muğla eski Milletvekili Nihat Öztürk yönetiminde gerçekleştiriliyor.
İl Başkan Adaylığı için çok sayıda önemli ismin geçtiği Denizli Ak Parti’nin en sürpriz adayı olan Bilal Kılınç AK Parti Denizli cephesinde de ilgi ile karşılandı. Kılınç’ın hangi Denizli AK Parti’de kimlere ve hangi çevrelere yakın olduğu ise en çok merak edilen konu oldu.

BİLAL KILINÇ KİMDİR?

Bilâl Kılınç Haziran 1989’da Burdur İlinin Gölhisar İlçesinin Çamköy Köyü’nde doğdu. Eylül 1997’de ailesi ile birlikte Denizli Merkez’e göçtü. İlköğretim eğitimini Denizli Milli Eğitim Koruma Derneği İlköğretim Okulunda ve lise eğitimini Denizli Anadolu Lisesinde tamamladı. Eylül 2007’de hukuk eğitimi almak üzere İstanbul’a gitti. Temmuz 2011’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Avukatlık stajına İstanbul Barosu bünyesinde İstanbul (Çağlayan) Adliyesi’nde başladı. Ekim 2012’de Avukatlık stajını tamamlayarak İstanbul Barosu’ndan Avukatlık ruhsatnamesini aldı. Nisan 2013’te Denizli’ye dönerek serbest Avukatlığa başladı. Bir süre serbest Avukatlık yaptıktan sonra Mayıs 2015’te İstanbul’a döndü ve Avukatlık faaliyetlerine Kasım 2016’ya kadar özel bir hukuk bürosunda devam etti. 14 Kasım 2016 ila 28 Ağustos 2020 tarihleri arasında Basın İlan Kurumu Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren Basın İlan Kurumu 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yapmaya başladı. Temmuz 2013 ile Şubat 2015 tarihleri arasında yaklaşık 3 yıl AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. Şubat 2015’te AK Parti Büyük Kongre delegesi ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Büyük Kongre delegesi seçildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. 2018 yılında ceza hukuku alanında tezini yazarak Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku programında yüksek lisansını tamamladı. 2019 yılında Yüksek Lisans Tezini, “Mukayeseli Hukukta Ötanaziye İlişkin Yaklaşımlar ve Hukukumuzda Ötanazinin Yeri Sorunu” adıyla neşretti. Ayrıca farklı dergi ve kitaplarda yayımlanmış makale ve yazıları bulunmaktadır. Eylül 2019’da Doktora eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümünde başladı. Halen bu programa yeterlilik aşamasında Ceza ve Ceza Usul Hukuku alanında devam ediyor. Evli ve  iki çocuk babası.
fixed-whatsapp-icon