Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

YAZI ÇAPKINI (AK PARTİ DENİZLİ’DE KRİZ YOK, BOMBA GİBİ ADAY ÇOK!)

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in “AK Parti Denizli 7’nci Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına yeniden aday olmayacağım” açıklaması Denizli’de politika kulislerini ısıttı.

Gelen bilgilere göre AK Parti Denizli teşkilatı 7’nci Genel Kurul ile birlikte yeni döneme daha güçlü ve etkili bir şekilde girme hazırlıkları yapıyor. Partide önceki yılların efsane il başkanları Şahin Tin ve Bilal Uçar dönemlerini aratmayacak ve yeniden yaşatacak bir il başkanı arayışı başladı bile.

İl başkanlığı için konuşulan isimler ise oldukça fazla. İlk etapta akla gelen isimler arasında AK Partili üç tanınmış işadamı ve iki tecrübeli politikacı bulunuyor. Kim bu tanınmış işadamları? “Süleyman Kocasert, Mustafa Küçüker ve Halil Pekdemir.” Peki, kim bu tecrübeli iki politikacı? “Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel.”
“…Bundan iki, iki buçuk yıl öncesine kadar Başkent Ankara’da; ‘Bir Bakanı, bir eski Bakanı ve 3 Bakan Yardımcısı’ ile temsil edilen denizli bugün adeta politik ağırlık açısından yerlerde sürünüyor… AK Parti Denizli’nin şu sıralar asıl merak edilen kulis konusu ise yola mevcut İl Başkanı Necip Filiz ile devam edilip edilmeyeceği konusu. Başta Şahin Tin olmak üzere Denizli Milletvekilleri ‘Filiz ile yola devam’ fikrini taşırken, kentteki siyasi kamuoyu ve AK Parti tabanında ise ‘değişim’ fikri ağır basıyor. AK Parti Denizli İl Başkanlığı için adı geçen isimler ise; ‘Süleyman Kocasert, Mustafa Küçüker ve Hasan Oymak.’ Bu arada AK Parti’nin iki ağır topu Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel de ‘acil durum alarmları için’ yedekte bekletiliyor…”

Tarih; 7 Eylül 2020, yani bundan aşağı yukarı 2 ay önce yine bu köşede “Ak Parti Denizli’de Değişim Şart!” başlıklı bir yazı kalem almış ve her dönem sürpriz isimlerle yola devam etme geleneğine sahip AK Parti’de olası il başkan adaylarını sıralamıştık. . Peki, bu yazıdan sonra ne oldu? Ak Parti Denizli’de neler değişti ve gelişti? Bütün Ak Parti Denizli teşkilatı derin bir sessizliğe büründü. Ne bir itiraz geldi, ne eleştiri ne de bir sitem.

Konuyla ilgili ortaya çıkan en önemli gelişme ise AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in 2 ayı biraz geçen bir süre sonra gelen “AK Parti Denizli 7’nci Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına yeniden aday olmayacağım” açıklaması oldu. Filiz yazılı açıklamasında yine tüm ‘zarifliği ve sakinliği’ ile ve politikada az rastlanan şık sözlerle il başkanlığında geçen 6 yılını özetliyor, herkese teşekkür ediyordu.

"İl Başkanlığında tüm görevlerimi ifa ederken uzlaşmacı bir yaklaşımla şehrimizin ve ülkemizin sorunlarını ele aldım. Dünyada tek geçerli dilin nezaket olduğunu hiçbir zaman kenara itmedim. AK Partimizde bu davaya gönül veren hiç kimse kişisel ikbal peşine düşmez, düşmemelidir. Ben de düşmedim. Alnım ak, gönlüm rahattır. Görev yaptığım süre de adalet ve doğruluktan taviz vermeden dedikodu ve iftiradan uzak şerefimle sürdürdüğüm İl Başkanlığı görevime önümüzdeki günlerde yapılacak olan 7. Olağan kongrede aday olmayacağım.Ancak, her zaman gururla taşıdığım AK Parti sancağını ömrüm yettiği sürece de taşıyacağım.."

Peki, AK Parti Denizli’de şimdi ne olacak? 7’nci Olağan Kongre için il başkanlığı için kim veya kimler aday olacak? Kulislerde geçen isimler kimler? Edindiğimiz bilgilere göre AK Parti Denizli teşkilatı 7’nci Genel Kurul ile birlikte yeni döneme daha güçlü ve etkili bir şekilde girme hazırlığı yapıyor. Partide önceki yılların efsane il başkanları Şahin Tin ve Bilal Uçar dönemlerini aratmayacak ve yeniden yaşatacak bir il başkanı arayışı hemen başladı bile. 

Politika kulislerinde konuşulan isimler ise oldukça fazla. İlk etapta akla gelen isimler arasında AK Partili üç tanınmış işadamı ve iki tecrübeli politikacı var. Eski TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Küçüker ve AK Parti Denizli’de her kademede hizmet vermiş eski il genel meclisi başkanı Halil Pekdemir, kulislerin “partili işadamı adayları” bölümünü oluşturuyor.

İl Başkanlığı için adı ön plana çıkan iki tecrübeli politikacı ise; eski Adalet Bakan Yardımcısı, Denizli Milletvekili ve Denizli eski il başkanlarından Bilal Uçar ile Denizli eski Milletvekili ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel’den başkası değil. Bu arada AK Parti Denizli İl Başkanlığı için adı geçen isimler arasında Muhammet Subaşıoğlu, Hasan Oymak, Hasan Aracı ve Ekrem Başer de var.

Bana göre, AK Parti Denizli’deki il başkanlığı kulislerinin en güçlü ve yakışan adayı; 8 yıl boyunca Denizli İhracatçılar Birliği Başkanlığı, 4 yıl TİM Başkan Vekilliği, 12 yıl Türkiye Üniversite Sporları Federasyonluğu üyeliği ve 7 yıl AK Parti İl Başkan yardımcılığı görevinde bulunan Süleyman Kocasert.. Bir ‘DENİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde 2 Dönem Kuralı nedeniyle 8 yıllık görev süresini tamamlayan ve duygusal bir konuşma ile veda eden DENİB Başkanı Kocasert için dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin söylediği; “Süleyman’la daha işimiz bitmedi, onu yeni ve önemli yerlerde, görevlerde görmeye devam edeceğiz. Bu mesajım yenge hanıma.. Hemen rehavete kapılmayın” sözleri bunu ispatlamıyor mu sizce…
fixed-whatsapp-icon