Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

BOYNUZ KULAĞI, AYDIN DENİZLİ’Yİ YİNE GEÇTİ!

Her ne kadar “Denizli son yıllarda makus talihini kırmıştır ve politikada lider kent olmuştur” dense de horozlar diyarı şehir hastaneleri konusunda yine Aydın ve Isparta’nın gerisinde kaldı. Denizli eskiden beri ülkeyi yöneten Başbakanlar çıkarmış kabinelere sık sık bakanlar vermiş  iki il ile yarışır. Daha doğrusu politikanın getirdiği avantajlar açısından adı hep öne çıkan ve fazladan yatırımlar alan iki komşu kentle karşılaştırılır. Bu kentler hepinizin de tahmin edeceği gibi Aydın ve Isparta’dır. Aydın; Adnan Menderes ile Isparta ise; Süleyman Demirel ile devlet yatırımları, Ankara lobisi ve politikada ‘lider şehir’ olma önceliğinde hep Denizli’nin önünde olmuştur. Biz her ne kadar “Denizli son yıllarda makus talihini kırmıştır ve politikada lider kent olmuştur” desek de şehir hastaneleri konusunda yine Aydın ve Isparta’nın gerisinde kalmıştır.

Neden mi?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta sonu 2021 bütçe görüşmeleri çerçevesinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çok sayıda ile çok sayıda ile Şehir hastanesi müjdesi verdi. Sağlık Bakanı Koca konuşmasında çok sayıda ile Şehir Hastanesi yapılacağını ve bazı illerde ihale sürecinin tamamlandığını belirtti. Ve ardından bu illeri sıraladı. Samsun, Aydın, Trabzon… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Samsun, Aydın, Trabzon Şehir Hastaneleri ihale süreçleri tamamlandı” dedi.

Bakan Koca ardından aynı açıklamasında “1.750 yataklı Şanlıurfa, her biri 1000’er yataklı Ordu, Denizli, Sakarya, Diyarbakır, Antalya, Rize ve 750 yataklı Mardin Şehir Hastaneleri’nin ihalelerini de yaparak 2023 yılından önce hizmete açacağız” dese de Denizli bu konuda da yine geride kaldığını göstermiş oldu. Çünkü Aydın Şehir hastanesi 2021-2022’de hizmete girecek de ondan. Isparta Şehir Hastanesi bundan 4 yıl önce hizmete girdi de ondan. (Isparta Şehir Hastanesinin ilk Başhekimi ise Denizlili tanınmış tıp insanı Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan’dı)

Sağlık Bakanı Koca ayrıca “Şehir Hastaneleri dışında; Şehir Hastaneleri niteliğine sahip, Batman, Bingöl, Kars, Muş, Siirt ve Şırnak’ta 500 yataklı hastanelerimiz de 2023 yılına kadar tamamlanıp, bölge halkımızın hizmetine sunulacaktır” diyordu.

Sonuç itibariyle yine “boynuz kulağı ve gene Aydın ile Isparta Denizli’yi solladı (sağladı!) geçti. Bizce bunun adı makus kader değil, ‘kötü talih’ten başka bir şey ise hiç değil.
 
fixed-whatsapp-icon