Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

428 Yazı

(EKOPOLİTİK) ÖRNEK OLSUN!

OSMAN BAŞKANLARIN “ORMAN YANGINI KARDEŞLİĞİ”

AK PARTİLİ VE CHP’Lİ İKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN “BÜYÜK DAYANIŞMA”


İki komşu il Muğla ve Denizli yaklaşık bir haftadır orman yangınları ile mücadele ederken, iki ilin iki farklı siyasi partili Büyükşehir Belediye Başkanları Osman Gürün ve Osman Zolan gösterdikleri “yardımlaşma, dayanışma ve birlikte mücadele” tavrı ve yaklaşımı ile adeta tüm Türkiye’ye örnek oldu. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ü sahada ziyaret eden AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan bütün Muğla’ya Denizli halkı adına geçmiş olsun dileklerini iletti.



Denizli Muğlalılar Derneği sosyal medya platformu’nun (whatsApp Gruba) paylaştığı habere göre; farklı siyasi aidiyetlere sahip iki Başkan “yangın ile mücadelede destek, birlikte hareket ve hizmet” konularında bilgi alışverişinde bulundu.



Konuyla ilgili Denizli Muğlalılar Derneği’nin WhatsApp Grubundan paylaşılan bazı mesajlar ise şöyle oldu;

“.. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün'ü ziyaret edip yangın ile mücadelede destek ve birlikte hizmet konularını konuşuyorlar. İşte biz buyuz. Zor zamanda siyasi ayrımcılık değil birlik beraberlik içinde oluruz. Tebrikler başkanlarımıza…”



“.. Helal olsun Osman Zolan başkanımız, helal olsun Osman Gürün başkanımız, işte bu kareler bizi güçlü kılan…”
 
“.. Birlik olma zamanı..”

“.. Birbirini kucaklayan iki başkan... Biri iktidar partisinden biri ana muhalefet partisinden. Resim çok hoşuma gitti…”

“.. Birlik olmak güzel şey…”

“.. Görmek istediğimiz tablo. Bizim derdimiz Muğla...”

“.. Hep istediğimiz bu değil mi helal olsun başkanlara…”
“.. Helal olsun başkanlara..”
 
“.. Helal olsun, gün birlik olma zamanı. Ege Akdeniz’de birlik zamanı…”



Evet. Demek ki; bir doğal afet “hangi görüş ve siyasi düşünceden olunursa olunsun” bütün farklılıkları, düşmanlık ve cepheleşmeleri ortadan kaldırıp, yerine ”kardeşliği, kucaklaşmayı ve dayanışmayı” getirebiliyormuş. İşte CHP’li Başkan Gürün ve Ak Partili Başkan Zolan’ın yangın sathımahalinde ortaya koydukları bu kucaklaşma bu “tek yürek, tek yumruk olma halinin” çok önemli bir örneği ve tezahürü.

fixed-whatsapp-icon