Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

458 Yazı

(EKOPOLİTİK) ONLARLA DENİZLİ’DE HAYAT VAR!

**ONLAR VE ONLAR GİBİ DÜŞÜNENLERLE; “KADINLAR İÇİN, ÇOCUKLAR İÇİN, YAŞLILAR İÇİN, ENGELLİLER VE HERKES İÇİN” BU KENTTE HAYAT DAHA GÜZEL!

**OSMAN AYDINLI VE ŞENİZ DOĞAN. “DUYARLI VE VİCDANLI” DENİZLİLİ İKİ TANIDIK İSİM. BİRİ “KADIN DOSTU” BİR ŞİRKETLER TOPLULUĞUNUN YÖNETİM KURULU BAŞKANI İŞADAMI, DİĞERİ İSE 300 BİNİN ÜZERİNDE İNSANIN YAŞADIĞI İLÇESİNİ “KADIN, ÇOCUK, YAŞLI VE ENGELLİ DOSTU” BİR KENT HALİNE GETİRME MÜCADELESİ VEREN BİR KADIN BELEDİYE BAŞKANI…




Özellikle kız çocukları ve çalışan kadınlarla ilgili başlattığı yardım ve destek projeleri ile tanınan Denizli’nin önde gelen işadamlarından Gamatekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı’nın “Denizli’ye 3 kreş birden yaptırma” kararı; Merkezefendi Belediyesi’nin Kadın Başkanı Şeniz Doğan’ın “Çalışan Kadınlara Destek için Kreş ve Gündüz Bakım Evi Projeleri” ile buluşunca ortaya kentin en modern ve donanımlı okulu çıktı.



Merkezefendi Belediyesi’nin çocukların gelişimine katkıda bulunmak, ilköğretime hazırlamak ve çalışan kadınların çocuk bakımına destek olmak amacıyla ilçeye kazandırdığı gündüz bakım evlerinin ikincisi Merkezefendi Belediyesi Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi; okul ve eğitim kurumları sponsorlukları ile tanınan Osman Aydınlı’nın da destekleri ile 6-7 ay gibi bir sürede tamamlanma aşamasına geldi.



Geçtiğimiz Şubat ayında Muratdede Mahallesi’nde temeli atılan gündüz bakımevinin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, çok önem verdiği bu eğitim projesi ile ilgili görevli personelden bilgi aldı. 799 metrekarelik alandan oluşan Merkezefendi Belediyesi Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi’nin bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 katı bulunuyor. Gündüz bakımevinde 4 adet sınıf, uyku odası, rehberlik ve revir odası, etkinlik alanı, açık oyun alanı, spor-sanat odası, bekleme alanı, öğretmenler odası, yemekhane ve mutfak bulunacak. Gündüz bakımevi 2021’in sonuna kadar tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.



DOĞAN; “AYDINLI GİBİ İŞADAMLARIMIZLA
YÜRÜYECEĞİMİZ DAHA ÇOK YOL VAR!”
Merkezefendi’nin Kadın Başkanı Şeniz Doğan, “Sevindik Mahallemizden sonra Muratdede Mahallemize kazandırdığımız Merkezefendi Belediyesi Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi’ndeki çalışmalarımızın son aşamasına yaklaşıyoruz. İlçemizde eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliğini sağlamak ve kadın istihdamı artırmak en büyük hedefimiz. Eğitim bizim çok önemli. Bu; istihdamı, üretimi, eğitimi ve bu ülkeyi önemseyen İşadamlarımız için de önemli. Osman Aydınlı ağabeyimizle bu konuda hem fikiriz, aynı görüşteyiz. Ve yapmak istediklerimiz çakışınca ortaya böyle çok işlevsel bir proje çıktı. Onunla ve onun gibi düşünen işadamlarımızla Denizli’de daha yapacak çok işimiz ve birlikte yürüyeceğimiz çok yol var. Gündüz bakımevlerimiz sayesinde hem çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız, hem çalışan kadınlarımıza yardımcı olacağız, hem de ailelerimize destek olacağız” dedi.



ŞENİZ DOĞAN; SOSYAL BELEDİYECİLİK
PROJELERİNİN BAŞKANI…
Başkan Doğan’ın bu proje kapsamında çalışan kadınlar yararına hayata geçirdiği ilk okul ise; Nuran Mesut Uzunoğlu Gündüz Bakım Evi olmuştu. Evet, bir süre sonra hizmete girecek olan Merkezefendi Belediyesi Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi; Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın seçim çalışmalarından bu yana üzerinde durduğu “Çalışan Kadınlara Destek için Kreş ve Gündüz Bakım Evi Projeleri yapacağız” sözü, tekstil duayenlerinden Osman Aydınlı’nın aldığı “Çalışan anneler için 3 kreş birden yaptırma” kararıyla çakışınca ete kemiğe büründü. Ve bu güzel yapı ortaya çıktı. Aydınlı, “Ben yüzlerce insan çalıştıran bir işadamı olarak çalışan annelerin en önemli ihtiyacı olan kreş ve anaokulları yapılması işini kendime görev edindim. Hatta bunu; sosyal görevim olarak görüyorum” diyordu.



KADIN DOSTU FİRMADAN ÇALIŞAN
KADINLAR İÇİN 3 KREŞ PROJESİ…
Denizli merkez, Dazkırı ve Batman’daki fabrikalarında toplam 1.850 kadın çalışan istihdam eden Gamateks’in Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çalışan anneler için yaptıracağı 3 kreşin ilkini Merkezefendi Belediyesi ile birlikte hayata geçirdi. Eğitime yaptığı desteklerle tanınan Aydınlı’nın baştan beri Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Karakurt ve Muratdede Mahallesi’de 3 yeni kreş hedefi vardı. Hayırsever işadamı Osman Aydınlı Merkezefendi Belediyesi ile birlikte yaptırdığı bu kreş için Şubat 2021’de protokol imzalamış ve kreşin inşaatında da artık sona gelinmişti. Osman Aydınlı daha önce de; (özellikle kız öğrencilerin meslek sahibi olmalarını sağlamak için) 24 derslikli Pamukkale Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Pamukkale Osman Aydınlı İlkokulu’nu yaptırdı. Pakize Suzan Özkardeş İlkokulu bahçesine 3 derslikli Pamukkale Osman Aydınlı Anasınıfı’nı yaptırdı. Aydınlı ayrıca 22 işadamının katkıları ile yapılan Hayırseverler Ortaokulu’na da önemli destekler verdi.



OSMAN AYDINLI MESLEK LİSESİ
PANDEMİ SÜRECİNE DE İMZA ATTI!
Osman Aydınlı’nın yaptırdığı okullar ve verdiği eğitime destekler arasında en önemlisi ise; Pamukkale Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Kız öğrencilere meslek edindirme amacıyla kurulan bu Anadolu Lisesi’nin Türkiye’de bir benzeri yok. İlk yıllarında ünlü İngiliz perakende ve marketler devi TESCO ile ortak bir projeye imza atan okul salgının ilk yılında “pandemi maskesi” üretti ve imal edilen 1 milyon 35 bin maske Denizli’deki okullar ile devler kurumlarının ihtiyaçlarını karşıladı. Pamukkale Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri son olarak yaptıkları çalışmaları bir üst noktaya taşıyarak ilk ihracatlarını da gerçekleştirdi.



BU OKUL 1 MİLYON MASKE ÜRETTİ,
HOLLANDA’YA İHRAACAT YAPTI!
Okulda başta 20 defa yıkanabilir kumaş maske ile başlanan üretim, kısa süre sonra tek kullanımlık, ultrasonik, 3 katlı maske ile çeşitlendirildi. Ve 1 milyon 35 bin adet maske üretildi. Elde edilen ciro ise 1 milyon 247 bin TL'ye ulaştı. Son olarak da Hollanda'ya maske ihracatına başlandı. İlk etapta 10.000 toplamda 22.000 maske siparişi alındı. Bu ihracat; sanayi-okul işbirliğinin önemli bir örneği şeklinde ve okul hamisi Hayırsever Osman Aydınlı'nın destekleriyle Denizli'nin köklü firması Gamateks firması aracılığıyla gerçekleştirildi. 



“MESELE SADECE OKUL
YAPTIRMAK DA DEĞİL!”
Sadece okul yaptırmak değil sonrasında ve hayat pratiğinde de “öğrencilere de ışık tutmanın” önemli olduğunu vurgulayan Osman Aydınlı, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla markalarımız önemli yerlere geldi. Ama bizim misyonumuz ülkemizin geleceğine yatırım yapmaktır. Bu sebeple bir okul yaptırmak ve genç beyinlerin yaratıcı üretimlerini teşvik etmek istedik. Okulumuzu yaptırdık ve hala gençlerimizin daha iyi eğitimler alması için üzerimize düşen bütün sorumlulukları da yerine getiriyoruz” dedi. Hayırsever İşadamı Osman Aydınlı medyada yer alan başka bir konuşmasında da “Herkesin olduğu gibi benim de bir hayat hikâyem var. Lise yıllarımdan itibaren ihracatçı olmak istedim. O zamanlardan kalan mücadeleci ruhum ve hırsım beni bugünlere getirdi. Ülkemiz için en başta eğitim olmak üzere ihracatın ve istihdamın ne kadar önemli olduğunu ülke tarihimizde yaşadığımız zorluklardan sebep bilecek tecrübeye sahibim. Buradan yola çıkarak eğitime bir ruh katmanın, istihdam sağlamanın ve ihracat yapmanın tadının bambaşka olduğunu biliyorum. Hiçbir şey ülkemden daha önce değildir. Önce vatan, olması lazım ve bunun için de önce içi dolu ve donanımlı eğitim kurumlarımızın olması lazım. Öğrenciler ve öğretmenler üzerlerine düşeni yapıyorlar ve bizim de onlara yardımcı olup daha iyi eğitim veren ve üreten insanlar yetiştirme konusunda her daim destek vermemiz lazım” demişti.



ÇEVRE DOSTU GAMATEKS ÖDÜL ŞAMPİYONU
Gamateks ürünleri “Marks & Spencer, next, H&M, Tesco F&F ve C&A” tarafından akredite edilmiştir ve firma çevre duyarlılığı yüksek olan Batılı bu şirketlere üretim ve ihracat yapmaktadır. Gamateks, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemine sahip bir firma ve 2014 yılından bu yana verilen Turquality programının en yüksek noktalarından biri ile Turquality desteğini almaya hak kazanmış bir markadır. Çevreye duyarlı çalışmaları ve sürdürülebilir kimyasallar kullanarak yaptığı çalışmalardan dolayı TESCO tarafından “ZDHC Tedarikçi Ödülü 2019”a layık görüldü.

DENİZLİLİ BU ÇEVRECİ FİRMANIN
ENERJİSİ DE GÜNEŞ’TEN
Gamateks’in aldığı ödüller arasında Marks & Spencer Eco (ekolojik üretim) ödülü, Çevre Kategorisi’nde Tesco F&F 2016 Kurumsal Sorumluluk Ödülü de vardır. Yine 2019’da; 45 yılı aşkın süredir Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük spor ve spor malzemeleri fuarı olan ISPO Münih Fuarı’na katılmış ve buradaki değerlendirmede ürünleri ilk 5 (Top Five 2019/Second layer) arasında gösterilmiştir. Tüm Üretim tesisleri ve fabrikalarının çatılarında sürdürülebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerji sistemleri vardır ve kendi temiz enerjisi ile elektriğini güneşten üretip kullanmaktadır..

Son söz; ‘Arap Baharı’nın sönümlendiği ve büyük yıkımlarla dolu bir 10 yılın ardından tarihin çöplüğünün yolunu tuttuğu, kökten dinciliğin trend olmaktan çıktığı ve “Taliban Gericiliği’nin” yeniden hortlatıldığı bir dönemde Denizli’de bir belediye başkanı ve bir işadamının özellikle kadınlar için ortaya koyduğu bu projeler çok anlamlı bir çakışma, örnek ve geleceğe ışık olarak yansıdı. Ve parladı. İşte onun için biz de; “Onlar ve onlar gibi düşünenlerle; ‘Kadınlar için, çocuklar için, yaşlılar için, engelliler ve herkes için’ bu kentte hayat daha güzel!” diyoruz.
fixed-whatsapp-icon