Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

458 Yazı

(EKOPOLİTİK) KILIÇDAROĞLU ÖNCESİ DENİZLİ’DE SİYASET ISINDI

**ÇAVUŞOĞLU “HENÜZ ADAYIM DEMEDİM!”, HORZUM MU, BARTAL MI, DEMİRCİ Mİ? KARACA; “SIRA DENİZLİ’YE GELMEDİ”, KARACA, ÇAVUŞOĞLU VE DEMİR, ONLARA “VEKİL ADAYLARI” DENİR.. PARTİ BÜYÜKLERİ ES Mİ GEÇİLDİ? CHP’Lİ BOZKURT BELEDİYESİ’NDEN; “ÇİFTÇİYE ELEKTRİK BEDAVA..”

CHP Denizli örgütleri, yetkilileri ve CHP’li belediye başkanları bir dizi program, açılışlar ve tanıtımlar için 12 Ocak Perşembe günü Denizli’ye gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hazırlanırken, kentte siyasette alabildiğine ısındı. 

ÇAVUŞOĞLU “HENÜZ ADAYIM DEMEDİM!”
Kılıçdaroğlu’nun Denizli ziyareti öncesi en ilginç açıklama ise 26 Aralık 2022 tarihinde CHP Denizli İl Başkanlığı’ndan istifa eden eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, “Çeşitli aralıklarla 6 yıl sürdürdüğüm il başkanlığından istifa ettim. Ancak henüz ‘ben adayım, milletvekili aday adayıyım demedim” dedi. Ve kentte siyasi arenayı dalgalandırdı.



CHP DENİZLİ İL BAŞKANI’NI CHP LİDERİ
KILIÇDAROĞLU MU AÇIKLAYACAK?
Evet, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun vekil adaylığı için istifasının ardından siyasi arenada gözler “CHP Denizli’de yeni il başkanı kim olacak?” sorusu ve kulislerine çevrilirken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli ziyaretinde CHP Denizli’nin yeni il başkanını da yanına alıp tanıtacağı bir toplantı yapması beklentileri de güçlendi.



HORZUM MU, BARTAL MI, DEMİRCİ Mİ?
CHP Denizli il başkanlığı için çok sayıda politik aktörün adı geçerken, en fazla konuşulan ve ön plana çıkan isimler ise; “Osman Bartal, Ali Osman Horzum ve Sedat Demirci” oldu. Bu arada Demirci, Horzum ve Bartal’ın il başkanlığı için kimler tarafından refere edildikleri de siyasi kulislerde yer aldı. (Mimar-Yazar Süleyman Boz’a göre ise CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı’ya CHP Denizli İl Başkanlığı pek yakışıyor!) Ayrıca CHP Genel Merkezi’nin vekillik istifalarından sonra boşalan il başkanlıklarından önemli bir bölümünde seçim ve görevlendirme işlemlerini tamamladığı, Denizli’nin ise yeni il başkanlığı seçimini bekleyen 16-17 il arasında olduğu belirtildi. Bu arada kulislere göre; Bülent Nuri Çavuşoğlu ve ekibi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’u il başkanı olması için destekliyor. Eski Merkez İlçe Başkanlarından Osman Bartal da İl Başkanlığı için parti tabanı ve teşkilatlardan destek alıyor. Yine eski ilçe başkanlarından Sedat Demirci’nin de Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca tarafından desteklendiği iddia ediliyor.



KARACA; “SIRA DENİZLİ’YE GELMEDİ”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli ziyareti hazırlıklarını bizzat yöneten Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yeni il başkanı konusunda net açıklamalar yaptı. Karaca, “Denizli olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 Ocak ziyaretine hazırlanıyoruz. İl Başkanlığı konusunda henüz sıra Denizli’ye gelmedi. Merak etmeyin bizde, şunun veya bunun adayı diye bir şey yoktur.  CHP, halkın ve CHP Denizli tabanının istediği en uygun ve liyakatli il başkanını seçecek ve görevlendirecektir” dedi.

KARACA, ÇAVUŞOĞLU VE DEMİR,
ONLARA “VEKİL ADAYLARI” DENİR
Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 Ocak Denizli programı öncesi CHP Denizli’de “yeni il başkanının belirlenmesi” konusu dışında en çok konuşulan siyasi haberlerden biri de “vekil adaylığına hazırlanan isimler..” CHP Denizli vekil adayları sıralaması listesinin baş köşesinde şüphesiz İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca yer alıyor. Karaca’yı istifa eden eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Baro eski Başkanlarından Adil Demir isimleri izliyor. (Gelen haberlere göre Adil Demir CHP Denizli içinde yer alan güçlü lobi ve ekipler tarafından isteniyor ve destekleniyor) Bu arada vekil aday adaylığı için Ahmet Divarcı ve Mahir Akbaba isimleri de siyasi çevrelerde sıklıkla geçiyor.

PARTİ BÜYÜKLERİ ES Mİ GEÇİLDİ?
Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli ziyaret programında “CHP Denizli’nin akil isimleri ile yapılacak bir toplantının” yer almaması  tartışılan ve eleştirilen konulardan biri oldu. Kanaat Önderleri Toplantısının da olduğu Kılıçdaroğlu’nun Denizli gezisinde partinin Denizlili akil ve önde gelen isimleri ile ilgili bir buluşma programlanmaması “büyük eksiklik” olarak yorumlandı. Çok sayıda eski genel merkez yöneticisi, il ve ilçe baskanları, belediye başkanları, ağır topları ve parti büyuklerine sahip olan Denizli CHP’nin Genel Başkan ziyaret programında “Adnan keskin, Halil İbrahim Şahin, Nustafa Gazalcı, Ali Marım, Hasan Gönullu, Ali Rıza Ertemur, Selahattin Koçdemir, Niyazi Oguzlar, Yıldırım Aycan, Ali Kavak, Himmet Yavaş’ın” da hazır bulunacağı bir toplantı davetinin olmaması yadırgandı. .



CHP’Lİ BOZKURT BELEDİYESİ’NDEN;
“ÇİFTÇİYE ELEKTRİK BEDAVA”
Kılıçdaroğlu'nun iktidar vaatlerini CHP'li belediyeler hayata geçirmeye başladı. CHP lideri Kemal Kemal Kılıçdaroğlu iktidara geldiklerinde Türkiye'nin birçok noktasına güneş enerjisinden elektrik üreterek çiftçiye 'bedava' vereceklerini söylediğinde buna “seçim vaadi” denilip geçmişti. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini CHP'li belediyeler hayata geçirmeye başladı. Ve Denizli'nin Bozkurt Belediyesi tarımsal sulamada kullanılacak olan Güneş Enerji Santrali'ni hayata geçirdi. 12 Ocak çiftçilere ücretsiz elektrik verecek bu santralin açılışına CHP lideri Kılıçdaroğlu da katılacak. Ve Türkiye’de bir ilk gerçekleşmiş olacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iktidara geldiklerinde Türkiye'nin birçok noktasına güneş santrali kurup çiftçiye elektriği ücretsiz vereceklerini taahhüt etmişti. CHP'li belediyeler ise kendi bölgelerinde birer birer Genel Başkanları Kemal Kılıçdarığlu'nun vaatlerini hayata geçirmeye başladı bile.


 
KILIÇDAROĞLU'NUN İKTİDAR VAATLERİNİ CHP'Lİ
BELEDİYELER HAYATA GEÇİRMEYE BAŞLADI..
Denizli'nin Bozkurt Belediyesi artan üretim maliyetleri sonrasında zor günler geçiren üreticilere bedavaya yakın bir bedelle elektrik sağlayacak olan Güneş Enerji Santralinin açılışını Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 12 Ocak Perşembe günü gerçekleştirecek.Açılış öncesinde saha çalışmalarını yerinde inceleyen ve inceleme sonrasında kısa açıklamalarda bulunan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik “Bozkurt 2. Yüzyıla hazır. Şu an burada bulunduğumuz alan Bozkurt Belediyesine ait enerji arazileri. Arkamızda gördüğünüz 2014-2015 yılında gerçekleştirdiğimiz bir megavatlık bir Güneş Enerji Santralimiz. Şu anda bulunduğumuz alan ise Bozkurt’ta bulunan tarımsal sulama kooperatifi üreticilerine bedavaya yakın bedelle elektrik sağlanacak olan tesisin içerisindeyiz. Perşembe günü genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla bunun düğmesine basacağız. 2023 yılı yazında tarımsal sulamada kullanılan elektriği bedavaya yakın hale getireceğiz. Biz derman belediyesiyiz üretmezsek tükeniriz şiarıyla, bu zengin toprakların fakir insanları olmayı hak etmiyoruz. Çiftçilerimize bedavaya yakın elektrik vererek sulu tarımda onların bir derdine derman olmak için çalışıyoruz.” dedi. (KRTTV)
fixed-whatsapp-icon