Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

459 Yazı

(EKOPOLİTİK) DSO’DA ZORLU YARIŞ

DSO’DA YILLAR SONRA BİR İLK; “4 ADAYLI BİR SEÇİM!”, KEÇECİ İLE TEK ADAYDAN, “KALİTELİ VE ÇOK ADAYLI” BİR GENEL KURULA… DSO SEÇİMİNDE “68 RUHU VE ODTÜ GELENEĞİ” FAKTÖRÜ! İLK RESMİ ADAY; OKAN KONYALIOĞLU.. KEÇECİ VE YÖNETİMLERİNE BÜYÜK ALKIŞ! O “BAŞARI MESAJININ SAHİBİ SİNAN CEMGİL’İN SINIF ARKADAŞI…

Önümüzdeki aylarda Denizli Sanayi Odası (DSO)’nda seçimli Genel Kurul var. Kentin en önemli STK’sı, daha doğrusu başkanlığını dört dönemdir Müjdat Keçeci’nin yaptığı Denizlili iş insanlarının çatı kuruluşu DSO’yu “zorlu ve çekişmeli” bir yarış bekliyor. Neden mi? Çünkü; mevcut Başkan Müjdat Keçeci dahil başkanlık için adı geçen ve konuşulan tüm isimler “iddialı ve profili yüksek” adaylar da ondan. 



DSO’DA YILLAR SONRA BİR
İLK; “4 ADAYLI BİR SEÇİM!”
Evet, DSO Başkanlığı için bize şu ana kadar adı ulaşan 4 Aday var! Adaylığını ilk açıklayan isim geçtiğimiz hafta DGC Basın Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen DSO Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu oldu. Başkan Müjdat Keçeci ise yıllardır bir apartman katında hizmet veren ancak birkaç ay önce yeni binasına taşıdığı odasının bir dönem daha başkanlığını yapma eğiliminde.(Kısacası ve doğal olarak aday) 2018’deki genel kurul öncesi “genç bir ismi işaret ederek, artık aday olamayacağını” açıklayan, ancak yeniden aday olması israrları üzerine yeniden Başkan seçilen Keçeci’nin o dönemdeki bu kararının ortaya çıkardığı isim; DSO’nun genç Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu da Ekim veya Kasım ayında yapılacak olan DSO Genel Kurulu’nun bir başka Başkan adayı. Sanayi odası eski Başkanlarından tanınmış işadamı (eski havlu bornoz kralı) Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu’nun adı da şu sıralar “yeniden DSO Başkanlığı için aday olabilir” diye (kulislerde) sıklıkla geçiyor.



DSO SEÇİMİNDE “68 RUHU VE
ODTÜ GELENEĞİ” FAKTÖRÜ!
Özetle; Müjdat Keçeci, Okan Konyalıoğlu, Selim Kasapoğlu ve Abdülkadir Uslu gibi isimlerin “dayanılmaz ağırlığı” ile DSO’yu önümüzdeki genel kurulda “zorlu ve çekişmeli” bir yarış bekliyor. Mimar ve yerel tarihçi-yazar Hüsamettin Ataman geçtiğimiz günlerde bu seçim ve adaylardan ODTÜ İktisat mezunu Okan Konyalıoğlu için bir sosyal medya paylaşımında bulundu.



Ataman Whatsapp mesajında; “Sanayici Okan Konyalıoğlu (ODTÜ/1992) Denizli Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Başarılar diliyorum” diyordu. Hüsamettin Ataman’ın sosyal medya paylaşımında “68 ruhu ve ODTÜ geleneğine” bir atıf ve referans göndermesi vardı sanki. DSO başkan adaylardan biri, yani DSO Başkanı Müjdat Keçeci; İstanbul Hukuk Fakültesi’nde aynı anfide (aynı sıralarda) oturduğu okul arkadaşı, dönemdaşı Deniz Gezmiş ile bu ruha dokunan bir isimdi.



Okan Konyalıoğlu da; beyaz bit atla ODTÜ ormanında dolaşan Deniz Gezmiş’e ve o coşkulu döneme rastlamasa da, ODTÜ’lü Hüsamettin Ataman’ın sınıf arkadaşı Sinan Cemgil’le hiç karşılaşmasa da, Denizli Seyran Çerezleri’nde yıllarca mühendis olarak çalışan ODTÜ ÖTK’nın son başkanı İbrahim Şalap’a hiç denk gelmese de ‘ODTÜ Geleneği’ni yaşamış bir ODTÜ’lü idi.




İLK RESMİ ADAY; KONYALIOĞLU
Geçtiğimiz hafta; Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkan Yardımcısı (Başkan Vekili) ve Askon Demir Çelik Genel Müdürü Okan Konyalıoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ve Ekim ayında yapılması planlanan Denizli Sanayi Odası seçimleri öncesinde başkan adaylığını ilan etti. Konyalıoğlu, uzun istişareler sonucu bu kararı aldığını söyledi. Okan Konyalıoğlu, “Yaklaşık 15-16 yıldır sivil toplum gönüllüsüyüm. Birçok arkadaşımla yollarımız kesişti. Bu arkadaşlarımızla da bölge, dernek, odalar ve OSB için mücadele ettik. Arkadaşlarımla da yaptığım uzun istişareler sonucunda yaklaşık 10 gün önce Denizli Sanayi Odası Başkanlığı’na adaylığımı açıklamaya karar verdim. Bugün ise bunu resmi olarak Denizli halkına ve sanayisine paylaşmak istiyorum” dedi.



Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Aslı Tekstil Genel Müdürü Selim Kasapoğlu ise DSO Başkan adaylığı için ismi 2018’den bu yana yaklaşık 5 yıldır geçen bir iş insanı. Sanayi Odası Yönetimini artık genç kuşak sanayicilerin temsil etmesi gerektiğine inanan ve bu konuda oldukça fazla destek alan bir isim. Abdülkadir Uslu ise kulis adayları arasında en ünlü ve tanınmış olanı. Denizli Sanayisinin ve OSB’nin bu günlere gelmesinde (Rahmetli Feridun Alpat’tan sonra) en fazla katkısı olan önemli aktörlerden biri.



KEÇECİ İLE TEK ADAYDAN, “KALİTELİ
ÇOK ADAYLI” BİR GENEL KURULA…
Peki, İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeliğinden, TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu’na; Kobi Girişim Sermayesi ve Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan, ABİGEM ve Teknokent A.Ş. yönetim kurullarına ve DESAV Başkanlığından, Tenis Kulübü yönetimlerine kadar iş dünyası ve sosyal hayatta bir çok önemli görevi üstlenen DSO Başkanı ve Erbakır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci’nin bir kez daha adaylığı için ne demek gerek? Bize göre; “yakışır, bir kez daha başkanlık sana çok yakışır Müjdat abi!” yorumu en doğru değerlendirmedir. Neden mi? Şundan dolayı; “Müjdat Keçeci sayesinde yıllarca üzerine uzlaşılan tek bir adayla gerçekleştirilen DSO Genel Kurulları böylesine çok sayıda ve yüksek kalitede adaya ilk kez sahne oluyor da ondan.” Yıllar sonra Denizli’ye ve üye iş insanlarına yakışan kendi hizmet binasına kavuşan Sanayi Odası’nın mimarı Müjdat Keçeci DSO’yu kentin ve Türkiye’nin “çekim, cazibe, akil düşünce ve referans merkezi” haline getirmiştir de ondan. 



KEÇECİ VE YÖNETİMİ
ALKIŞI HAK EDİYOR
Sonuç itibariyle bu seçim “3-4 adayın yarışı” şeklinde mi, yoksa yine “üzerine uzlaşılan bir adayla” mı yapılır bilemeyiz. Ancak netice ne olursa olsun, DSO’yu bugünlere getiren Müjdat Keçeci ve birlikte çalıştığı yönetimlerini (başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerini) asla alkışlamadan da geçemeyiz…



O “BAŞARI MESAJININ SAHİBİ SİNAN
CEMGİL’İN SINIF ARKADAŞI BİR ODTÜ’LÜ
Mimar-Yazar ve Yerel Tarihçi Hüsamettin Ataman’dan bu yazımız yayına girmeden bir Whatsapp mesajı daha aldık. Ataman’ın yıllar önce ODTÜ Mimarlık’ta okurken arkadaşları ile birlikte çekildiği bir fotoğraf da ekliydi mesajına. Bu kadrajda 68 kuşağının devrimci gençlik önderlerinden ODTÜ’lü Sinan Cemgil de vardı. Ve aynı fotoğraf 14 Ağustos’ta Nurhak’tan canlı olarak yayınlanan Halk TV’nin Görkemli Hatıralar Programı’nda verilmişti.
Hüsamettin Ataman’ın sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflı mesajı ise şöyleydi; “Halk Tv, 'Görkemli Hatıralar Programı’nda Sinan Cemgil anlatılırken, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde sınıfta çekilen fotoğraflarımız da yayınlandı. Bir kez daha sınıf arkadaşım Sinan Cemgil’i saygı ile andık.”



Evet, ODTÜ’lü Okan Konyalıoğlu’nu DSO adaylığı için kutlayan Hüsamettin Ataman ODTÜ Mimarlık yıllarında Sinan Cemgil’le sınıf arkadaşı idi. Hem de Nurhak Dağları’nda halkı için mücadele ederken ölen Sinan Cemgil’in. Ve yine hem de; 68 kuşağı gençlik hareketinin öncülerinden Denizli Buldanlı Şirin Yazıcıoğlu Cemgil ile evli Sinan Cemgil’in arkadaşı. İşte “68 ruhu ve ODTÜ geleneği” dediğimiz şeyler bu anı, fotoğraf ve anekdotlarla hayat buluyor, ete kemiğe bürünüyor ve destek görüyor. (DSO adayları da işte bu ruh ve geleneklerin içinden geldikleri ve bu havayı kokladıkları için adaylığı bir kez daha fazlasıyla hak ediyorlar)


 
fixed-whatsapp-icon