Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

452 Yazı

(EKOPOLİTİK)DENİZLİ CHP; ‘KILIÇDAROĞLU VE İL BAŞKANI SEÇİMİ’Nİ BEKLİYOR!

**DENİZLİ; CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU, CHP DENİZLİ İSE; GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU VE YENİ İL BAŞKANI SEÇİMİNİ BEKLİYOR.

**CHP İL BAŞKANLIĞI İÇİN SİYASİ ARENADA ADI EN ÇOK GEÇEN İSİMLER İSE; “SEDAT DEMİRCİ, ALİ OSMAN HORZUM VE OSMAN BARTAL.”


**CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi program ve açılışlar için Denizli’ye geliyor. 12 Ocak Perşembe günü sabah saatlerinde kentte olması planlanan Kılıçdaroğlu’nun ilk olarak Bozkurt ilçesinde muhtarlarla bir araya gelmesi bekleniyor. Bozkurt’da Belediye Başkanı Birsen Çelik’in konuğu olarak karşılanacak olan Kemal Kılıçdaroğlu ardından toplu açılışlar için Merkezefendi Belediyesi’ne geçecek.



Ve burada Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın konuğu olacak. CHP Lideri ayrıca Denizli’de “Gençlik Buluşması”, “Kadın Buluşması” gerçekleştirecek. Ardından ilin önde gelen “kanaat önderleri ve iş insanları” ile bir araya gelecek. (Öte yandan Kılıçdaroğlu ziyaretinde CHP’ye katılımlar ve ayrılan bazı isimlerin geri dönüşleri için rozet töreni gerçekleştirilmesi de bekleniyor)



**CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun vekil adaylığı için istifasının ardından siyasi arenada gözler “CHP Denizli’de yeni il başkanı kim olacak?” sorusu ve kulislerine çevrilirken, il başkanlığı için çok sayıda politik aktörün ardından en fazla konuşulan ve ön plana çıkan isimler ise; “Osman Bartal, Ali Osman Horzum ve Sedat Demirci” oldu. Bu arada Demirci, Horzum ve Bartal’ın il başkanlığı için kimler tarafından refere edildikleri de siyasi kulislerde yer aldı.



(Mimar-Yazar Süleyman Boz’a göre ise CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı’ya CHP Denizli İl Başkanlığı pek yakışıyor!) Ayrıca CHP Genel Merkezi’nin vekillik istifalarından sonra boşalan il başkanlıklarından önemli bir bölümünde seçim ve görevlendirme işlemlerini tamamladığı, Denizli’nin ise yeni il başkanlığı seçimini bekleyen 16-17 il arasında olduğu belirtildi.





**CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Denizli olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 Ocak ziyaretine hazırlanıyoruz. Merak etmeyin bizde şunun veya bunun adayı diye bir şey yoktur.  CHP, halkın ve CHP Denizli tabanının istediği en uygun ve liyakatli il başkanını seçecek ve görevlendirecektir” derken, “yeni il başkanı kim olacak?” sorularının cevabını da bir ölçüde vermiş oldu.



**Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 Ocak Denizli programı öncesi CHP Denizli’de “yeni il başkanının belirlenmesi” konusu dışında en çok konuşulan siyasi haberlerden biri de “vekil adaylığına hazırlanan isimler..” CHP Denizli vekil adayları sıralaması listesinin baş köşesinde şüphesiz İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca yer alıyor.



Karaca’yı istifa eden eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Baro eski Başkanlarından Adil Demir isimleri izliyor. (Gelen haberlere göre Adil Demir CHP Denizli içinde yer alan güçlü lobi ve ekipler tarafından isteniyor ve destekleniyor) Bu arada vekil aday adaylığı için Ahmet Divarcı ve Mahir Akbaba isimleri de siyasi çevrelerde sıklıkla geçiyor. 



**Bu siyasi kulis yazısı ve haberlerinin detayları yarından itibaren bu köşede. Sakın kaçırmayın..
fixed-whatsapp-icon