Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

428 Yazı

(EKOPOLİTİK) ‘ÇAĞIN HASTALIĞI İNME’YE KARŞI “PAÜ İNME MERKEZİ”

PAÜ REKTÖRÜ KUTLUHAN’DAN DENİZLİLİ YARDIMSEVERLER VE İŞADAMLARINA ÖNEMLİ BİR ÇAĞRI VAR; (YAZI DİZİSİ BÖLÜM-3) 



PAÜ İnme Merkezi Projesi üzerinde duran Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, inme merkezlerinin Dünyada ve Türkiye’de nadir ve çok az yerde olduğunu belirtti. Rektör Kutluhan Dünya’da yılda 17 Milyon kişinin inme geçirdiği ve bu hastalardan 6 milyonunun yaşamını kaybettiği gerçeğine dikkat çekti.



Dünya’da yılda 17 Milyon kişinin inme geçirdiği ve bu hastalardan 6 milyonunun yaşamını kaybettiği gerçeği; PAÜ Hastaneleri bünyesinde bu vakalara 24 saat müdahale edebilecek bir İnme Merkezi’nin acil olarak kurulması önceliğini gündemin göbeğine yerleştirdi. Bir de Türkiye’nin ülke olarak inme kuşağının içinde yer alması gözlerin Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın PAÜ İnme Merkezi Projesi’ne çevrilmesine neden oldu.



KUTLUHAN: “İNME MERKEZİ İLE DENİZLİ’YE
VE BÖLGEYE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAĞIZ”
Basın toplantısında sözlerine, bir diğer proje olan PAÜ İnme Merkezi ile devam eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, inme merkezlerinin Dünyada ve Türkiye’de nadir ve çok az yerde olduğunu belirtti. İnme tedavilerinde, hastalara, ilk 6 saatte müdahale yapılmasının gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kutluhan, İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını ve inme merkezinin faaliyette olduğunu söyledi. İnme tedavilerinin şu an üç yerde yapıldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu konuda saatle de yarışıldığı için acile servise de yakın olan kapasiteli bir ünite gerekiyor. İnme Merkezi için acil servisin arkasında yerini hazırladık. Bu merkezi de yapabilirsek, inme konusunda da Denizli’mize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacağımıza eminiz” dedi.



BAŞHEKİM YÜKSEL: “DÜNYA’DA YILDA
17 MİLYON KİŞİ İNME GEÇİRİYOR!”
Sunumuna İnme Merkezi Projesi’ni anlatan Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Dünyada yılda 17 milyon kişinin inme geçirdiğini ve bunun 6 milyonunun yaşamını yitirdiğini söyledi. Yüksel bu rakamın günde 46 bin kişiye tekabül ettiğini ve saatte yaklaşık 2 bin insanın “inme” geçirdiğini ve dünyada saatte 700 kişinin inmeden hayatını kaybettiğini söyledi. Dünya’da inmeye bağlı ölümlerin ve sakat kalma durumlarının arttığını dile getiren Prof. Dr. Yüksel Türkiye’nin ülke olarak inme kuşağının içinde olduğunu belirtti. İnmenin günümüzde önemli bir sağlık problemi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Avrupa’da inme vakalarının yüzde 34 arttığını sözlerine ekledi. 



Prof. Dr. Selçuk Yüksel sunumunda son olarak PAÜ Hastaneleri Asansör Projesine değindi. 

REKTÖR KUTLUHAN’DAN, DENİZLİLİ
HAYIRSEVERLERE ÖNEMLİ ÇAĞRI!
Konuşmasında, PAÜ Hastanelerinin asansör ihtiyacına değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, mevcut asansörlere ilave 4 asansör yapılabilmesi durumunda bu konuda büyük bir ferahlama olacağını belirtti. Üniversite’nin ve Üniversite Hastaneleri’nin yapımında Denizlili hayırseverlerin önemli katkılar sağladığını hatırlatan Prof. Dr. Kutluhan, planladıkları yeni projeler konusunda yine hayırseverlere çağrıda bulundu. Pamukkale Üniversitesi’nin “Tıp ve Sağlık” alanında önemli iddialarının olduğunu ve PAÜ’nün kuruluşu ile Üniversite Hastaneleri’nin yapımında Denizlili hayırseverlerin çok önemli katkılar sağladığını belirten Rektör Kutluhan,“PAÜ’yü 30 yıl önce siz kurdunuz, Dünya çapında bir üniversite yapmak da sizin elinizde. Gelin hep birlikte bunu başaralım” dedi.

Yarın Son Bölüm; PAÜ DENİZLİLİ YARDIMSEVERLER, İŞADAMLARI, VALİSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ DESTEKLERİ İLE “TÜRKİYE’DE İLK’LERİN VE TEK’LERİNİN ÜNİVERSİTESİ” OLACAK!

 
fixed-whatsapp-icon