YAŞAM-GÜNCEL

YENİ HAFTADA DENİZLİLİLER YİNE SICAK GÜNLER GEÇİRECEK

YENİ HAFTADA DENİZLİLİLER YİNE SICAK GÜNLER GEÇİRECEK
Ekim ayına girmemize rağmen bu günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve pastırma sıcakları diye tabir edilen sıcağı yaşayan Denizlililer, hafta sonu ve yeni haftada da sıcak günler yaşayacak. Sıcaklık değerleri 36 dereceye kadar çıkacak.

Ekim ayının ilk günlerinde Denizli pastırma yazı yaşıyor. Sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Denizli hafta sonu ve yeni haftada yine sıcak günlerle karşı karşıya.

Cumartesi günü hava az bulutlu olacak. Sıcaklık ise 29 derece. Nem değerleri ise yine yüzde 50’nin üzerinde ön görülüyor. Pazar günü ise sıcaklık 32 derece olacak. Yeni haftada ise değerler Pazartesi günü itibariyle 34 derece civarında yaşanırken, az bulutlu havada güneşte kendini gösterecek.  Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri de sıcak hava etkisini sürdürecek. Denizlililer, Salı 36, Çarşamba 35, Perşembe günü yine 36 dereceye görecek.



Peki pastırma yazı, pastırma sıcakları nedir? Pastırma sıcakları genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan bir deyim. Bazı yıllar birkaç kez yaşanır, bazen de hiç görülmez. Genellikle birkaç gün ya da bir hafta kadar sürer.

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon