EKONOMİ

VIRTUAL HOMETEX TURKEY’IN MİMARLARI DENİZLİ METROPOL’DE

VIRTUAL HOMETEX TURKEY’IN MİMARLARI DENİZLİ METROPOL’DE
Türkiye’nin ev tekstili sektöründeki ilk sanal fuarı Virtual Hometex Turkey, düzenlenen törenle başladı. Denizli Metropol’ün canlı yayınladığı açılış töreni sonrası, 88 katılımcının yer aldığı fuar organizasyonunun mimarları Metropol canlı yayınında konuştu.

ÖZEL HABER
Ülkemizin ev tekstili sektöründeki ilk sanal fuarı Virtual Hometex Turkey, düzenlenen açılış töreniyle başladı. Denizli Metropol’ün açılış törenini canlı yayınladığı Fuar, 17 Ocak’a kadar dijital platform üzerinden devam edecek. Açılış töreni sonrası, 88 katılımcının yer aldığı fuar organizasyonunun mimarları Metropol canlı yayınında konuştu.



Canlı yayında ilk sözü alan Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu,. Fuarı Türkiye’den dünyaya sloganı ile başlattıkları söyleyerek “Öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Binin üzerinde ziyaretçi sayısı var. 48 ülkeden katılımcı var. Avustralya’dan Meksika’ya kadar geniş bir yelpaze var. Doğru ve güzel bir iş yaptık. Denizli, Türkiye’deki ev tekstil ihtiyacını büyük oranda gerçekleştiren bir il. Fuara diğer illerde katılıyor. Havlu bornoz başta olmak üzere Bursa’dan yatak örtüsü, İstanbul’dan perde olmak üzere birçok ürün ve firma bu fuarda yer alıyor. Çok güzel bir açılış oldu. Birlik ve beraberliğin gücünü burada gördük ve hissettik. Ben tüm firmalara şimdiden başarılar diliyorum. Ertelenen Heimtekstil her yıl bu zamanlarda yapılır. Biz özellikle bu tarihlerde olmasını istedik. Messe talebimize olumlu yanıt verdi. Yılın 12 ayı açık kalacak bir platform olabilir. Bunun için bir hazırlık yaparız diye umuyorum. Biz vitrindeki insanlarız hem DENİB, hem DSO, hem de Messe’de işin arkasında birçok isim var. Onlara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.




Ardından konuşan Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ise “Denizli ev tekstili Türkiye için oldukça önemli. Denizli birim ihracat rakamını yukarıya çeken bir sektör ve kent. Bu işin devam edip ev tekstilin bitmemesi ve gücünü kaybetmemesi lazım. Bu noktada pandemiden kaynaklanan ekonomik yavaşlığı açmak adına sanal fuarların çıkış yolu olacağını düşünüyoruz. İşlerimizi ve büyümemizi arttırmada önemli bir destek olacağı kanaatindeyim. İnşallah olumlar sonuçlar alırız, Denizli ve Türkiye için hayırlı olur diliyorum. Denizli olarak kenetlendik. Bize Bursa’dan İstanbul’dan destekler verdiler. İyi bir iş çıkardık. Bu çalışma aylarca sürdü. Sanal fuar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok yeni. Biz iyi çalıştık. Messe Frankfurt’un desteği çok önemli. Onların networkü ile gerçek alıcılara ulaştık diyebilirim. Ev tekstili için önemli bir fuar. Ev tekstili ihracatın itici gücü oldu. Bu fuar sadece ev tekstili ile sınırlı kalmaz umarım buradan alacağımız sonuçlarla diğer sektörlerle de böyle fuarlar yaparız. Denizli Metropol’e de bu açılışta bizlerle olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

MEMİŞOĞLU VE KASAPOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon