EĞİTİM

ÜSTÜN BİLİM İNSANI ÖDÜLLÜ DÜNYACA ÜNLÜ AKADEMİSYEN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

ÜSTÜN BİLİM İNSANI ÖDÜLLÜ DÜNYACA ÜNLÜ AKADEMİSYEN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
Denizli’nin yetiştirdiği dünyaca ün kazanan başarılara imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üstün bilim insanı ödülü alan Akademisyen, Pamukkale Üniversitesi’ndeki görevinden istifa etti.

HABER MERKEZİ
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, Rektör Yardımcılığı görevinden istifa etti. İstifasını üniversite yönetimine sunan Atar’ın son zamanlarda Pamukkale Üniversitesi’nin üst yönetimine yapılan atamalardan rahatsızlık duyduğu ve istifa etmesinin nedeninin de bu olduğu öğrenildi.



DENİZLİ VE PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ’NİN DÜNYACA TANINMASINI SAĞLAYAN BİR AKADEMİSYEN
Üniversite camiaları ve Bilim çevresince saygın bir öğretim üyesi olan Prof. Dr. Necip Atar, başarılı bilimsel ve akademik çalışmalarıyla birçok ödül alarak Denizli ve Pamukkale Üniversitesi’nin dünyaca tanınmasını sağlayan bir akademisyen olarak dikkat çekiyor. Atar, son zamanlarda Dünyada En Çok Atıf Alan Araştırmacı Ödülünü, Tüba-Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülünü almış ve Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasında gösterilmişti.



DÜNYADA EN ÇOK ATIF ALAN ARAŞTIRMACI ÖDÜLÜNÜ ALDI
Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, Dünyada En Çok Atıf Alan Araştırmacı ödülünü "Web of Science"  @Clarivate tarafından aldı. Atar, Dünyada yüzde 1’lik dilime girdi, ülkede ise tüm bilim insanları arasında bu ödülü alan 7 kişi içinden 2. oldu…



DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA
Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, geçtiğimiz Ekim ayında Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” (%2’lik dilimde) listesinde yer almıştı.



TÜBA-ÜSTÜN BAŞARILI BİLİM İNSANI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
Prof. Dr. Necip Atar daha öncede üstün bilim insanı ödülü almıştı. Atar, 2020 yılı TÜBA-Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı. Atar, ödüle, nano teknoloji alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle layık görülmüştü.



REKTÖR ADAYI OLACAK MI?
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar’ın Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olabileceği öğrenildi. Atar’ın istifası sonrası yakın çevresinin de bu konuda kendisine destek olduğu da yine gelen bilgiler arasında…

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon