EKONOMİ

TÜRKİYE’DE KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETEN İLK STK OLDULAR

TÜRKİYE’DE KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETEN İLK STK OLDULAR
Denizli Genç İş İnsanları Derneği hizmet binasının çatısında elektrik üretmeye başlayarak bu alanda adım atan ilk sivil toplum kuruluşu oldu.

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Türkiye’de yine bir ilkin altına imza attı. Derneğin Merkezefendi İlçesi’ndeki Sadık Emre Çaputçu Yönetim Binası’nın çatısı güneş panelleri ile donatıldı ve enerji üretimine başlandı. Böylece Türkiye’de ilk kez bir sivil toplum kuruluşu kendi enerjisini kendisi üretmeye başladı.

DEGİAD Yönetim Kurulu imzalı yapılan açıklamada “Türkiye’de kendi elektriğini kendi üreten ilk STK olarak, Güneş Enerjisi Santralimizi 15. Dönem Yönetimimizde devreye almış olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla kurulumuna karar verdiğimiz; karbon ayak izini azaltan, yenilenebilir, temiz ve yeşil enerji kaynağı olan güvenli ve çevre dostu Güneş Enerjisi Santralimiz, DEGİAD Sadık Emre Çaputçu Yönetim Binası çatısında elektrik üretimine başlamıştır. 12,6 kwp kurulu güce sahip DEGİAD Güneş Enerjisi Santralimiz, yıllık 20.066 kwh elektrik üretimi yapıyor olacak. Elektrik üretimi için Güneş Enerjisi kaynağını kullanarak yıllık 9,33 ton karbondioksit salınımının önüne geçmiş ve doğaya yıllık 22 ağaç kazandırmış olacağız” denildi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon