EKONOMİ

TEFENLİLİ “DENİZLİ’DE TARIM DÖRDÜNCÜ SEKTÖR OLACAK”

TEFENLİLİ “DENİZLİ’DE TARIM DÖRDÜNCÜ SEKTÖR OLACAK”

Denizli Metropol'ün canlı yayın programı Metropol Gündemi'nin konuğu Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili oldu. Tefenlili “Tarım Denizli’nin dördüncü sektörü olmaya aday. Tekstil, kablo, mermerin ardından tarım gelecek. Denizli’de tarım sektörü daha da büyüyecek. Denizli’de Gıda Tarım İhtisas Bölgeleri yapacağız” diye konuştu.

Denizli Metropol'ün canlı yayın programı Metropol Gündemi'nin konuğu Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili oldu. Tefenlili yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki son durumu anlatırken, Denizli tarımındaki son gelişmeleri de ayrıntıları ile aktardı. Tefenlili ilk olarak Denizli Metropol ekibini tebrik ederken, yayın hayatında başarılar diledi.

"KURBAN PAZARI HAZIR,  TÜM ÖNLEMLER ALINDI"

Kurban Bayramı öncesi, Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda tüm koronavirüs önlemlerini aldıklarını belirten Başkan Tefenlili, girişten çıkışa kadar hijyenik şartların sağlandığını söyledi. Başkan Tefenlili, kurban alacak vatandaşlara tavsiyelerde de bulunarak “Kurban alımını son güne bırakmayın. Biz bayram boyunca Pazar olarak açığız. Kurban Pazarını görsünler. Gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilirler. Herkese yetecek kadar hayvan var. Güvenli kurban alımı Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda yapılır” dedi.

“DENİZLİ’DE GIDA TARIM İHTİSAS BÖLGELERİ KURACAĞIZ”

Pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını kaydeden Başkan Tefenlili “Tarım Denizli’nin dördüncü sektörü olmaya aday. Tekstil, kablo, mermerin ardından tarım gelecek. Denizli’de tarım sektörü daha da büyüyecek. Denizli’de Gıda Tarım İhtisas Bölgeleri yapacağız. Büyükşehir bu konuda çok büyük destek veriyor. Bunu Denizli’ye kazandıracağız. Denizli’nin 45 milyon dolarlık tarım ihracatını niye 10 katına çıkarmayalım” diye konuştu.

“TARIMIN KURTULUŞU KOOPERATİFLEŞME İLE OLACAK”

Kooperatifleşmenin yaygınlaşması gerektiğini bunun çok güzel örnekleri olduğunu kaydeden Başkan Tefenlili “Denizli’de kooperatiflerin söylemine göre ekim yapılmalı. Alım satımlar kooperatifler üzerinden olmalı. Tarımın kurtuluşu kooperatifleşme ile olacak. Birlik ve kooperatifler kendini güncellemeli” dedi. 

“DENİZLİ ÜRÜNLERİ İÇİN COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Denizli’de 160 ayrı çeşit sebze ve meyve türünün yetiştiğini verimli ovaların üzerinde yaşadığımızı kaydeden ve Denizli leblebisi için coğrafi işaret aldıklarını Denizli’nin diğer ürünleri içinde çalışmaların sürdüğünü söyleyen Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili “Çameli Cevizi,  Kale biberi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Kekik için çalışıyoruz. Denizli Kebabı için sona geldik” açıklamasında bulundu. 

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon