POLİTİKA

TEBRİKLER VEKİL YILDIZ’A

TEBRİKLER VEKİL YILDIZ’A

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanlığı’na seçildi, tebrikler mesai arkadaşı vekillerden geldi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu üyelerinin oy birliğiyle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubuna başkan seçilen AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, tebrikleri kabul etmeye başlarken, ilk tebrikler mesai arkadaşı Denizli Milletvekillerinden geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Nilgün Ök ve Şahin Tin, Yıldız’ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

"Türkiye en iyi şekilde temsil edilecek"

Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök “AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sn. Cahit Özkan, Denizli Milletvekilimiz Sn. Şahin Tin ile birlikte Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı seçilen Denizli Milletvekilimiz Sn. Ahmet Yıldız’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.  ‪Kendilerine görevinde başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu. Ahmet Yıldız ise Denizli Milletvekillerine teşekkür ederken; Avrupa ile ilişkiler noktasında köprü görevi gören Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde, Türkiye’nin en iyi şekilde temsil edileceğini söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi nedir?

Avrupa Konseyi'ne üye ülkelerin meclislerinden seçilen milletvekillerinin yer aldığı parlamento. Üye ülkelerdeki demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin temel değerlerini tesis etmeyi amaçlayan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne Türkiye, 1949 yılında kurucu üye olarak dâhil oldu. Günümüzde üye ülke parlamentolarından seçilen 324 asil, 324 yedek üyeden oluşuyor. Her ülke için ayrılan üye sayısı o ülkenin nüfusuyla doğru orantılı. Türkiye'den de 18 asil, 18 yedek üye Milletvekillerinden oluşan heyet Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi çalışmalarına katılıyor.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon