TAVAS

TAVAS İKİNCİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA KAVUŞTU

TAVAS İKİNCİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA KAVUŞTU
Tavas Belediyesi Eski Devlet Hastanesini Tavas Ticaret Odası Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna dönüştürerek 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirdi.

İkinci Meslek Yüksekokulun Tavas’a kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “Hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çıkmış olduğumuz hizmet yolunda hemşehrilerimizin takdirine layık olmaya çalışıyor,  İlçemize birbirinden değerli projeler kazandırmaya, yeni eserler ve hizmetler üretmek için çalışıyoruz. Tavasımızı Denizli'nin ve Türkiye'nin en modern ilçesi haline getirmeye devam ediyoruz. Tavasımızı her alanda daha da ileriye götürmek için oluşturduğumuz projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.



Başkan İnamlık “Tavas Ticaret Odası Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu inşaatımızı tamamladık. Üniversitemize teslim ettik.  Toplamda 5.300 m2 kapalı alana sahip olan Pamukkale Üniversitesi Tavas Ticaret Odası Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binamızda; 15 adet derslik, öğretim üyesi ve idari birimlerin kullanımına sunulmak üzere 16 oda, laboratuvar, konferans salonu, kütüphane, okuma salonu, kantin ve sosyal alanlar bulunmaktadır. 3 bölümümüz bu sene öğrenci alıyor. Tavasımızın dokusuna, yaşam tarzına ve yetişen ürünlerimize uygun, başlıca gelir kaynaklarımıza hitap edecek bölümler olması bizim her zaman önceliğimizdir. Şuanda Eczane hizmetleri, kozmetik teknolojisi ve laboratuvar teknolojisi bölümlerimiz mevcuttur. Pandemi sonrası eğitime başlayacaktır. Eczane hizmetleri; eczanelere ara personel sağlayan bir bölümdür. Kozmetik teknolojileri; endüstriyel ve ilgili alanlara ara personel sağlayan bir bölümdür. Laboratuvar teknolojileri; gıda, çevre, tekstil, ilaç ve tarım gibi pek çok alanda ara personel ihtiyacını karşılayacak bir bölümümüzdür. Bunlar Pamukkale Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu’na ait bölümlerimizdir” diye konuştu.



Mevcutta Tavas Meslek Yüksekokulu’nda Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı, Organik Tarım Programı, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı normal ve ikinci öğretim, Aşçılık Programı normal ve ikinci öğretim, Çocuk Gelişimi Programı normal ve ikinci öğretim olmak üzere mevcut öğrenci alan toplam 5 program olduğunu kaydeden Başkan İnamlık “Her iki Yüksek Okulumuzda yüz yüze eğitim başladığında toplamda 1500 öğrencimiz eğitimlerine devam edecektir” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon