TAVAS

TAVAS 6. ZEYBEK, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

TAVAS 6. ZEYBEK, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI
Tavas 6. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. 4 gün boyunca sürecek festival şehirde bayram havası yarattı.

Tavas 6. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık’ın ev sahipliğinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilçe belediye başkanları ve misafirlerin katılımıyla kortej yürüyüşü eşliğinde başladı.



Tavas Kaymakamlığı önünden başlayan ve Tavas Meydanı’nda sona eren korteje binlerce Tavaslı katıldı. Atatürk büstüne çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile festival start aldı.



Törenin ardından Tavas Bağlar Mesireliği’nde Tavaslı minik zeybekler gösteri sundu. Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, zeybek kültürünü nesilden nesle aktarmak için her zaman çalışacaklarını belirtti.



Başkan Tatık “Tavas 6. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’miz boyunca, Zeybek kültürümüzün en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Halk oyunları gösterileri, sergiler, yöresel ürün yarışmaları ile Tavas’ın kültürel zenginliğini hep birlikte paylaşacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.



Ardından katılımcılar yerel sanatçılar Hasan Kavallı ve Emin Mert Boyacıoğlu konseri ile güzel vakit geçirdi. Festivalin ikinci gününde ise ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir sahne alacak.



Festivalin üçüncü günü olan 17 Ağustos Cumartesi günü ise Zakkum konseri var. Festivalin kapanışını ise 18 Ağustos Pazar günü Haluk Levent yapacak. Tavas Bağlar Mesireliğinde düzenlenecek olan konserler saat 21.00’de başlayacak.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon