EKONOMİ

TARIM SEKTÖRÜ BÜYÜMEDİ, GIDADA YENİ ZAMLAR KAPIDA MI?

TARIM SEKTÖRÜ BÜYÜMEDİ, GIDADA YENİ ZAMLAR KAPIDA MI?
Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Ocak-Mart döneminde tarımda sadece yüzde 0.9 olarak gerçekleşen büyümenin yeni fiyat artışlarının habercisi olabilir mi sorusuna ilişkin Denizli Metropol’e değerlendirmelerde bulundu.

ÖZEL ROPÖRTAJ
Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.3 olarak açıklanan büyüme, tarım sektörüne yansımadı. Türkiye, son aylarda gıda ürünlerine ardı ardına gelen zamlarla sarsılırken, ocak-mart döneminde tarımda sadece yüzde 0.9 olarak gerçekleşen büyümenin yeni fiyat artışlarının habercisi olduğu belirtiliyor. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, tarımda büyüme rakamlarını ilişkin Denizli Metropol’e özel açıklamalarda bulundu. 

HAMDİ GEMİCİ'NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Başkan Gemici “Geldiğimiz nokta tarımdaki net tabloyu görebilmemiz için yeterli. Tarımda girdi maliyetleri aşırı yükseldi. Ürün hasadından hemen sonra bu girdiler kendini hemen hissettirmeye başlayacak. Gıdada Dünya da fiyatların yükseliş trendinde olduğu görülüyor. Tedbirler alınmalı. Serbest piyasa koşullarında gelecek dönemlerde gıdada fiyat artışı yaşanacak. Hububat fiyatları açıklandı, çiftçimizin beklentisinin altında kaldı. Tarım Bakanı’mız 19,5 milyon ton hububat rekoltesi beklediğini söyledi ancak bizim beklentimiz bu rakamın altında. Çünkü üreticimiz yeteri kadar gübre atamadı” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon